Hogyan tanuljam a halotti beszédet?
Figyelt kérdés
Az első hat sorát meg kell tanulni de egyszerűen nem tudom megjegyezni... valahogy olyan... Nektek meg kellet belőle tanulni valamenyit? Hogy tanultátok meg?2014. márc. 19. 14:59
1/8 anonim válasza:
Attól függ melyikből; az ősmagyarból vagy a Kosztolányi-féléből? Nekünk Kosztolányiét kellett megtanulni, szerintem könnyen tanulható. A másika csak úgy hírből ismerem, hogy nehéz a nyelvezete; mintha egy másik nyelven íródott verset kellene megtanulni kezdő nyelvtudással.
Hát, nem könnyű, de azért 6 sort megtanulni nem egy eget rengetően nehéz dolog. Mikorra kell?
2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem az ősmagyarből (a Benkő Lóránd olvasata szerint)...
amúgy meg hétfőre kell...
2014. márc. 19. 15:32
3/8 anonim válasza:
6 sort kell megtanulnod hetfoig. Hat bele ne szakadj :D
4/8 A kérdező kommentje:
A nyelvezetébe szakadok majd bele... s hiába csak hat sor nem lesz egyszerű szórol szóra...
2014. márc. 19. 15:53
5/8 Andizsuzsi válasza:
6/8 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy hallgatással eggyütt könnyebben megtanulnám de mi ezt órán hallgatuk s kiráz tőle a hideg... nagyon szörnyű...
2014. márc. 19. 17:16
8/8 anonim válasza:
Csak hatot?! Nekünk 18-at kell (eredeti nyelvezet szerint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!