Hol tanuljak tovább?

Figyelt kérdés

Annyi minden érdekel, hogy fogalmam sincs milyen irányba induljak tovább. Tavaly már otthagytam a kommunikáció szakot (nem mintha nem érdekelt volna...szállásgondjaim és személyes problémáim voltak). Most viszont újra szeretnék tovább tanulni és elhatároztam, bármi történjék is, lediplomázok! :)

A legjobban a következő szakok érdekelnek:

- magyar

- jogász

- szabad bölcsészet

- kommunikáció és média

- gyógypedagógia

- pszichológia

- mozgóképkultúra

- turizmus- vendéglátás

Nem tudok választani! A legrosszabb, h még egyetemet se...

Az ELTE lebeg a szemem előtt, de félek, h ott nem lesz elég családias a légkör. Rengeteg ember lesz 1 szakon és tulajdonképpen a kollégumról, nyelvi lehetőségekről se tudok semmit! Segitsetek! :((

2009. dec. 24. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Mivel szinte mindenhol létszámstop van ma magyarországon és mindenhová 5-10 éves gyakorlatok kellenek egy komolyabb helyre plusz közismert hogy ez a helyzet csak rosszabb lesz és még vagy úgy 10-15 évig nem fog változni így azt tom javasolni hogy..

vmi fejlődő országban tanulj és diplomázz külföldön

(pl ausztria vagy németország, stb.)

Próbálj bejutni cserediák programba ha még nem vagy túlkoros, és tanulj előtte nyelvet!!!

Itt hiába is tanulsz akármit nem lesz elismerve még itthon sem, nem lesz semmi presztizse.

Ha nem akarsz havi 120 ezerért segget nyalni kimész tanulni és diplomázni...

Mellesleg én is ezt tervezem..

27F

2009. dec. 24. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Továbbá ezek közül

- magyar

- jogász

- szabad bölcsészet

- kommunikáció és média

- gyógypedagógia

- pszichológia

- mozgóképkultúra

- turizmus- vendéglátás

Felejtsd el a pszihológiát a

kommunikációt és médiát (karrierkanapé effektus miatt ha érted mire célzok) bölcsészetet ismozgógépkultúrát is turizmust is és a magyart is. helyette érdeklődj, vegyészmérnök, gyógyszeripari végzettségek, autóipari mérnök, nemzetközi jog, szoftver ipar, pénzügyi gazdasági területek irányába..

2009. dec. 24. 21:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként 20 éves vagyok és a külföldi felvételikről szinte semmit nem tudok. Ráadásul úgy hallom, most már elég késő oda jelentkezni. Nekem is külföld lebegne a szemem előtt meló + tanulás párositásban, DE oda alaptőke kell ... nekem viszont egy fillérem sincs jóformán: a szüleimnél lakom.
2009. dec. 24. 21:22
 4/7 anonim ***** válasza:

A jogot szerintem felejtsd el.

Nem divatból mondom, mert ez tényleg így van. Van nem egy jogot végzett ismerősöm, és ők most szenvednek. Eleve 5 év mire elvégzed, aztán 3 év gyakorlat, ami idő alatt a fizetésed annyi, mintha a meckibe járnál dolgozni, utána ha az megvan, akkor próbálj meg elhelyezkedni. Nah és ez itt a probléma, mert qrvára nem tudsz. Rengetegen vannak, ha megnézed ügyvédi irodákból rengeteg van az országban, bíró, ügyész is rengeteg van. Egyik ismerősöm, pl jó sokáig egy boltban dolgozott, mert nem tudott máshova elmenni. Most változtatták a felvehető helyeket jogra, marhára lecsökkentették, vagyis a ponthatár jó magas lesz, de legalább piaci igényeknek megfelelő...

2009. dec. 25. 11:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Még valami. Ahogy látom amiket felsoroltál szakok, oda kell pl. egy történelem, meg akár egy idegen nyelv, vagy magyar.

Ha tényleg érdekel ez a két tárgy, és nagyon jól megíród, akkor a gazdaságot céloznám me a helyedben. Corvinus a legjobb, de a BME, BGF is nagyon jó. Gazdasági szférában nem maradnál állás nélkül. Ráadásul növelték a felvehető helyeket, ergo alacsonyabb ponthatár...

2009. dec. 25. 11:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Pont ez a három tárgy az, ami érdekel: a töri, a magyar és idegen nyelvek! :-) De ha a gazdaság irányába mennék tovább, akkor azon a szakon tuti nem tanulnék ilyen humán dolgokat, csak matekot meg ilyesmit... :S

Gazdaság területén a turizmus is telitett sajnos :(

2009. dec. 25. 11:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Magyart kihagynám, mert irodalmár nem igen tud belőle megélni, tanárból meg egyre kevesebb kell.

Jogot elmondtam, ettől még a magyar is jobb.

Szabad bölcsészet talán nem egy olyan rossz dolog, még multik is alkalmaznak akár filozofusokat.

Kommédia szerintem értelmetlen.

Gyógypé, ajánlatos, mert EÜ téren tényleg rengeteg ember kell.

Pszichológia szintén, épp hallottam, hogy a kórházakban nagyon nagyon kevés spzichológus van, és baromira kellenének. Magán Praxisban meg nagyon jól lehet keresni is, ha jól csinálod, és nem éppen a pénz az elsődleges szempont.

2009. dec. 25. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!