Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van itt még olyan, aki úgy...

Van itt még olyan, aki úgy megy oda magyar érettségire, hogy akkor ír életében először elemző esszét?

Figyelt kérdés

Órákon sosem írtunk még összehasonlító esszét, vagy egy verselemző esszét. Folyton diák voltak, és diktálta az életrajzokat és ennyi.

Nem nagyon tudok készülni magyar érettségire.. Átnézem a novellaelemzés szempontjait, és majd ott dől el minden. Kicsit tartok azért tőle..

2014. ápr. 23. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy mentem. Enyém lett a legjobb írásbeli az osztályból.
2014. ápr. 23. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát kb. az én tanárom is ilyen, annyi különbséggel, hogy mi írtunk dogát ezekből az esszékből kétszer is. De ő sem mondta el, hogy hogyan vagy mit kell írni. Az a szerencse, hogy a 3 lehetőség (összehasonlítás, verselemzés, érvelés) közül csak egyet kell kiválasztanod. Én mindenképp az érvelést javasolnám, az a legkönnyebb, csak le kell írnod a véleményed egy adott témáról, meg esetleg beleírhatsz egy-két irodalmi példát. Nekünk az egyik dogában a pl. barátságról kellett írnunk. Ennél le lehet írni Arany és Petőfi barátságát irodalmi példaként.

Én inkább a szóbeli miatt aggódok, mert nyolcadik óta nemhogy nem lettem okosabb, de azóta mindent elfelejtettem, amit anno nagy nehezen megtanultam.:D A mi tanárunk olyan, hogy lazán végigpofáz 45 percet és mikor kicsöngetnek akkor mondja, hogy húú de jó, már 3 tételt is átvettünk. Én meg nem értem, hogy most mi van? Ez tényleg 3 tétel volt? De jó, hogy ez ilyen könnyen megy... (Amúgy a fél osztály ráfekszik a padra órán és alszik, nem zavartatja magát sem a tanár, sem ők.) Jobb esetben még lediktál valamit, de ez is kb. annyival egyenlő, hogy megnézem wikipédián (sz@rnak a pofon).:D

Szóval fogalmam sincs, hogy fogok szóbelire tanulni...:/

2014. ápr. 23. 23:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Remek :D

Érvelést biztos nem fogok választani, mert elvileg ahhoz kell a legnagyobb háttértudás, és én.. hát..

Szeretném ha lenne novellaelemzés, az talán a legkönnyebb.

2014. ápr. 24. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok múlik a tanáron a mi magyartanárunk volt a fő gonosz az évek alatt hogy ne vegyük lazára a dolgokat -a vizsgán meg kenyérre lehetett kenni úgy pontozott .

Én is életemben először elemeztem akkor.

2014. ápr. 26. 14:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Én úgy mentem oda:) Magyar órán soha nem gyakoroltuk az elemzést. Csak összehasonlításokat csináltunk, de azt sem vittük túlzásba. A magyar tanárunk am tök jó fej volt, mert 4. év végén benyögte h ő azt ajánlja h az elemzést válasszuk, mert az könnyebb mint az összehasonlítás:D Kösz b*szod, lényeg h soha nem gyakoroltuk :DD

De ha jól tudsz rizsázni akk nem lehet gond:) Én is meglepődtem h milyen jó vagyok benne:D

2014. máj. 2. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!