Nyelvtudás, nyelvek szeretete - mi legyek, hova jelentkezzek?
Figyelt kérdés
Tizediekes lány vagyok, érdekel a magyar nyelv, nyelvtan, angol, német, spanyol és finn nyelv, nyelvészet. Szeretek utazni is és hatalmas a szabadságigényem. Egyemet majd még csak-csak választok, de fogalmam sincs, hogy mit kéne dolgoznom. Mi az a munka, amiben a nyelvtudást, nyelvészkedést nagyra értékelik, nem gürizős munka és valamennyire szabad is maradok?? Tehát nem több éven keresztül ugyan azt a kötött monoton dolgot csinálom? Tolmács, idegenvezető, légiutaskísérő... adjatok még tippeket! :)2009. dec. 22. 23:01
1/3 anonim válasza:
szia:D
nemtom hogy neked unalmas-e, de én tolmács-fordítóként szeretnék majd valószínűleg dolgozni :D én is úgy valahogy vagyok vele, mint te, szeretem a nyelveket =P és ez a munka akár változatos is lehet, ha szabadúszóként dolgozol, és azt hallottam hogy aránylag jól meg is fizetik őket :D
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi:) Szívesen várom még a többiek válaszait is:)
Ami nyelv igazán megy, az egyelőre az angol. Angoltomácsokkal meg ugye Dunát lehetne rekeszteni, tehát nyomatnom kéne a spanyolt, vagy a finnt.. Vagy ugye a szlovákot, ha már kötelezően tanulom :D
2009. dec. 22. 23:24
3/3 anonim válasza:
Én anglisztikán tanulok ANGOLTOLMÁCSNAK! Én úgy látom, hogy sokan tudnak angolul, de igazán jól kevesebben, és kapnak munkát az angol tolmácsok. Másrészt, ha felveszel meléé egy olyan nyelvi minort, amit kevesen tudnak, akkor akár arra a nyelvre is fordíthatsz angolból. (Nekem ez a célom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!