Nekem miért kell fizetnem, másnak miért nem?
Felvételi. Arra sincs pénzem, hogy kifizessem a jelentkezést, másnak meg ingyen lehet. Végigtanultam a középiskolát, tanulmányi versenyeken vettem részt, segítettem az iskolában, egy-két dologban, pályázatokon vettem részt, bár nem nyertem stb., de nincs egy vasam sem. Emiatt, nem, hogy főiskolára menni nem lesz pénzem, hanem beadni a jelentkezésem sem. Másnak meg alanyi jogon jár az ingyenes jelentkezés, mindenféle mondvacsinált indokkal. Az én családom van olyan szegény, mint az övék, ha nem szegényebb, de nekem nem jár semmi. Év elején, mindig pénzt osztanak azoknak, akikről nem szabad beszélni, a többiek pedig semmit sem kapnak. Pedig az én osztályomba járók nagy része dolgozott a nyáron (én is, de a keresett pénz elment ételre), a jutalmazottak nagy része pedig csak züllött. Miért van ez az igazságtalanság? Hozzáteszem, hogy a "kiválasztottak", a társadalom "hasznos tagjai" tavaly, az iskolában csak 3x támadtak meg, és kellett miattuk alsós koromban iskolát váltani, mert nem egyszer volt olyan, hogy bejött a horda és agyba-főbe verték a 10-12 éves gyerekeket, de ebbe nem nagyon szeretnék belemenni, mert hosszú lenne, és nem ide tartozik. Nyáron 40 ezer forintot adóztam és én vagyok az aki semmit sem kap ebből vissza.
Köszönöm Magyar Köztársaság!
hát igen ez egy jókis probléma. Díjazzák azokat akik kárt okoznak. Annyi örömöd lehet benne, hogy ezek az emberek nem jutnak el sehova se, hiába kapnak meg minden támogatást, szart se ér úgyse.
Menj el egy OKJ-s képzésre ami ingyenes, tanulj mellette sokat, költözz fel pestre vagy valamelyik nagyobb városba ahol nem a cigányok a többség, dolgozz és talán el tudsz menni majd levelezőire később.
sajnos ez van. nekem sincs fősulim, sose volt rá pénzünk. Elvégeztem 3 OKJ-s képzést (mind ingyen), most már jól elvagyok programozóként.
Sajnos tényleg így van. Nálunk is ezt csinálták,olyanok kaptak támogatást akik utána elbulizták egy nap alatt nem azok akiknek mondjuk kajára kellett....elég szomorú..
Miért nem kapsz vissza a 40ből semmit?
én is mindig túllépem nyáron a határt és mégis kapok vissza.
A hitel is nagy szívás. Elvégzed a sulit és kezdheted törleszteni....de persze közel se biztos, h rögtön kapsz munkát...
Tényleg baromi igazságtalan, de sajna ezen mi nem tudunk változtatni:S
ilyenekből letek anno a kisnyilasok
amire nincs pénz, azt ne csináld, ilyen egyszerű, ha kajára kell, akkor dolgozz, ne tanulj
én se akarok Hawaiin nyaralni, mert tudom, hogy nem telik rá
Szerintem teljesen igazad van. Már azt sem értem, hogy hogy van az ,hogy még a jelentkezésért is fizetnünk kell.
Nekem van olyan osztálytársam aki nem tudja eldönteni, hogy mielőtt Skóciába megy egyetmre melyik országban töltsön el 1 évet...mások meg örülnek ha eljuthatnak Mo-n egy másik városban egyetemre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!