Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nekem miért kell fizetnem,...

Nekem miért kell fizetnem, másnak miért nem?

Figyelt kérdés

Felvételi. Arra sincs pénzem, hogy kifizessem a jelentkezést, másnak meg ingyen lehet. Végigtanultam a középiskolát, tanulmányi versenyeken vettem részt, segítettem az iskolában, egy-két dologban, pályázatokon vettem részt, bár nem nyertem stb., de nincs egy vasam sem. Emiatt, nem, hogy főiskolára menni nem lesz pénzem, hanem beadni a jelentkezésem sem. Másnak meg alanyi jogon jár az ingyenes jelentkezés, mindenféle mondvacsinált indokkal. Az én családom van olyan szegény, mint az övék, ha nem szegényebb, de nekem nem jár semmi. Év elején, mindig pénzt osztanak azoknak, akikről nem szabad beszélni, a többiek pedig semmit sem kapnak. Pedig az én osztályomba járók nagy része dolgozott a nyáron (én is, de a keresett pénz elment ételre), a jutalmazottak nagy része pedig csak züllött. Miért van ez az igazságtalanság? Hozzáteszem, hogy a "kiválasztottak", a társadalom "hasznos tagjai" tavaly, az iskolában csak 3x támadtak meg, és kellett miattuk alsós koromban iskolát váltani, mert nem egyszer volt olyan, hogy bejött a horda és agyba-főbe verték a 10-12 éves gyerekeket, de ebbe nem nagyon szeretnék belemenni, mert hosszú lenne, és nem ide tartozik. Nyáron 40 ezer forintot adóztam és én vagyok az aki semmit sem kap ebből vissza.

Köszönöm Magyar Köztársaság!

2009. dec. 20. 10:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
szerintem hagyd abba az önsajnálatot..
2009. dec. 20. 10:43
 2/17 A kérdező kommentje:
Te meg fizesd be a tandíjat.
2009. dec. 20. 10:54
 3/17 anonim ***** válasza:
73%

hiába akadsz ki.ha most nem kéne fizetned a felvételit+államira vennének fel,akkor is rohadt sok kiadással jár a felsőoktatásban való részvétel.ez tény-

nyugodj meg..a hülyéken nem segít se az ingyenesség,se a pluszpontok...ha be is kerülnek(ez se biztos)úgyse végzik el...egyébként nem mindenki kapja alaptalanul a támogatást...

van egy olyan érzésem h.ez nem csak a felvételiről szól.belőled fröcsög az indulat...

menj el inkáb egy TÁMOGATOTT képzésre...tanulj valami hasznosat,(megjegyzem lehet jobban jársz ha nem diplomád van)aztán majd mehetsz felsőoktatásba...ahelyett h.rinyálsz,csinálj valamit.

2009. dec. 20. 10:56
 4/17 anonim ***** válasza:
diákhitel
2009. dec. 20. 10:59
 5/17 anonim ***** válasza:
jav:#inkább
2009. dec. 20. 11:00
 6/17 A kérdező kommentje:

" van egy olyan érzésem h.ez nem csak a felvételiről szól.belőled fröcsög az indulat...

"

Az nem kifejezés.

2009. dec. 20. 11:01
 7/17 anonim ***** válasza:
szüleid nem segíthetnek?
2009. dec. 20. 11:01
 8/17 anonim ***** válasza:
10%
Remélem májusra szavazó korú leszel, és fogod tudni, hova kell tenned az X-et.
2009. dec. 20. 11:04
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

ez amúgy tényleg disznóság.

megértem a helyzetedet. nekem azért volt pénzem felvételire, fel is vettek állami helyre a rengeteg pontommal, de tankönyvekre már nincs pínz. pedig a diákhitelt is felvettem, tisztában vagyok a következményekkel, de az ördögbe is, jár nekem is a k.va felsőoktatás... az együttérzésen kívül nem tudok sajnos hasznos tanáccsal szolgálni, esetleg 1-2 évig dolgozz és keress némi manit, de végső kétségbeesésedben a diákhitelhez is fordulhatsz :)

2009. dec. 20. 11:06
 10/17 anonim ***** válasza:
57%
jah jön az Orbán Viki és akkor minden ingyenes lesz...persze.haha
2009. dec. 20. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!