Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárok többsége? (még több...

A tanárok többsége? (még több kérdés alul)

Figyelt kérdés

A tanárok többsége kedves a diákokhoz?

Ha a tanár kedves egy diákhoz,és a többihez nem,az miért van?Miért "nyalizik" a diák a tanárnak?A nyalizás érdekből is lehet,meg szeretetből is?Mindkettő lehet egyszerre?

A tanárok többsége mikor kapja a fizetését?Mennyivel tud többet egy középiskolai tanár,mint egy általános iskolában tanító?Tudom,hogy sok kérdést feltettem már,de még mindig sok van.És nem akarok ennyi kérdést feltenni külön-külön,hanem itt most egybe.Még több kérdés..

Az lehet,hogy egy általános iskolai tanár flörtöljön az egyik diákjával?És ezt hogy veszi észre a diák?A többiek is észrevehetik esetleg?Általában minden tanár csak a fizetéséért tanít,és nem azért,hogy tudjon is valamit a diák?Egy informatika szakkörért általában mennyi pénzt kap egy tanár?Milyen esetekben rúghatják ki a tanárt?Ha te tanár akarnál lenni,és az idegeidre mennének a diákok,te mit tennél?Légyszives válaszoljatok.Kösz.Am a kommentárjaimban még lesz kérdés bőven.:D

2009. dec. 19. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A tanárok többsége kedves a diákokhoz? Azt gondolom, h amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Tehát ha valaki folyton közbepofázik az órán, ahhoz a diákhoz én sem lennék kedves.

Ha a tanár kedves egy diákhoz,és a többihez nem,az miért van? Mert az adott diák valamiért szimpatikusabb neki...esetleg ő a legjobb/ legszorgalmasabb az adott tárgyból

Miért "nyalizik" a diák a tanárnak? A nyalizás érdekből is lehet,meg szeretetből is?Mindkettő lehet egyszerre? Leginkább a jó jegyért szoktak nyalizni, bár ez nem mindenkinél jön be. Csak egy példa. Gimiben marha jó irodalom tanárunk volt. A tanárnőnek többen is a kedvencei voltunk (igen, igen én is). Azért, mert érdekesnek tartottam a tantárgyat, sokszor utánaolvastam neten, más könyvekben az adott témának, órán pedig sokat jelentkeztem, és az esetek döntő többségében értelmes dolgokat mondtam el. Ez tetszett a tanárnak. Viszont volt egy lány, aki csak a jobb jegyért nyalizott, és hát szegénynek elég szánalmasan ment... nem is kapott sosem ötöst. Mikor rájött, hogy ennek így nincs értelme, elkezdett hisztizni, h ő mennyit tanul (ez nem volt igaz), és milyen igazságtalan vele a tanárnő.

Az lehet,hogy egy általános iskolai tanár flörtöljön az egyik diákjával? Lhet, de azt pedofilnak hívják, és büntetendő...

Általában minden tanár csak a fizetéséért tanít,és nem azért,hogy tudjon is valamit a diák? Nagyon remélem, hogy nem. Bár ismerek ilyenből néhányat... De volt olyan tanárom is, aki a diákok miatt tett mindent.

Ha te tanár akarnál lenni,és az idegeidre mennének a diákok,te mit tennél? Ezért nem leszek sosem tanár.

2009. dec. 19. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Túl sok kérdést tettél fel, ezt az oldal üzemeltetője nem így képzelte, áttekinthetetlen. Szemezgetek: Szakkörért pont annyi pénzt kap, mint az óradíja, tehát életkortól és végzettségtől függ. A tantárgytól nem.

A fizetést 3-án kapjuk. Ez miért érdekes?

Kirúgni akkor lehet a tanárt, ha a) súlyosan megsérti a közoktatási törvényt b)alkalmatlanná válik, pl alkoholista, veszélyesen skizofrén c)tanulólétszám-csökkenés, átszervezés miatt nem udják tovább foglalkoztatni.

A középiskolai tanár valamivel több elméleti ismeretet tanult, de hogy mennyivel tud többet, azt nem lehet megmondani. Ez nem a papírjától függ, hanem az egyén önművelésétől.

Egy tanár nem flörtölhet a diákkal. Ennyi. Ha nagyon muszáj, akkor majd ha végez. Volt olyan kollegám, aki feleségül vette a 10 évvel fiatalabb tanítványát.

Normális tanár nem csak a fizetésért tanít, azért választotta ezt a pályát, mert eredményt akar elérni. Nyilván vannak fásultabbak is.

Hogy a többség kedves-e, azt nem tudom, nem váálalkozhatok általánosításra. Én kedves vagyok, mert a diáknak joga van a kedves hozzáálláshoz, hogy az otthonától távol a szülei helyett szülei legyünk. Viszont van, amikor felbosszantanak. Van nyalizós diák, érdekből, ezt nehéz kezelni, mert nekünk is jólesik, ha kedvesek velünk és szeretnénk hinni, hogy szeretnek, nem csak álarc önös érdekből.

2009. dec. 19. 21:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!Te rendes ember lehetsz:)
2009. dec. 19. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez aranyos. Az vagyok :) Elteszem ezt a bókot önbizalomhiányos napokra.(De azért sokszor vagyok úgy a tanítványaimmal, hogy "érted haragszom, nem ellened.")
2009. dec. 19. 21:55
 5/6 A kérdező kommentje:
És a tanár átlátja azt,ha a diák szereti,vagy csak nyalizik neki??:O
2009. dec. 20. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy idő után biztos átlátja. Ha túl gyakran történik meg túl természetellenesen. Meg a többi gyerek is lereagálja (de ronda szó), kigúnyolják. Mért, van ilyen nálatok?

De idetartozik, hogy sajnos a normál udvariasság is kivész a gyerekekből, annak is örül az ember, ha nem rohannak ki/be előtte az ajtón vagy neadj'isten megkérdezik, hogy segíthetnek-e, ha sok cucca van. Ennek a normál udvariasság kategórijába kéne esnie, ma meg félő, hogy ez csak a nyalizós gyerek.

2009. dec. 23. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!