Hogyan lehet fellebbezni a felsőoktatási felvételinél?
Egy ponttal maradtam le az "álomszakom"-ról, holott minden bizonyítványom 12 évig kitűnő, kitűnő az érettségim, felsőfokú és középfokú nyelvvizsgáim is vannak... Most mindez mégis kevésnek bizonyult.
Egyetlen pont kellene, úgy hallottam, hogy valami úton-módon lehet fellebbezést benyújtani. Hogyan?
Köszi a válaszokat!
Tavaly még a te cipődben jártam. 12 évig kitűnő stb stb stb. Igen, így is le lehet csúszni. :) Bye-bye SOTE-orvosi, így lett ELTE-biológia. De én jól jártam, nagyon tetszik itt, nem nagyon gondolok arra, mi lett volna ha. De az az egyetlen pont... örülök neki. Idén bekerültem volna simán... De nem akartam, megszerettem az ELTE-n, a sok-sok szerencsétlenkedésük, szervezetlenségük ellenére is.
Amit ajánlanék: próbáld meg azt az egy évet ott ahova felvettek. Olyan szakot biztos nem jelöltél meg, amit szívből gyűlölsz. :) Aztán két lehetőséged van. 1. újbóli érettségi abból az egy-két tárgyból, ami nem ment 80%-ra, nem tudom, mennyi volt. 2. megszereted azt, ahova kerültél, és nem is akarsz menni.
Ha nem találnak sehol hibát (pontszámításnál stb.; esetleg fellebbeztél anno plusz pontokért az emeltszintű dogákra?), akkor nincs semmi, ami miatt téged felvennének azokkal szemben, akik szintén 1 ponttal maradtak le. De ez nem egy igazságos világ. Hátha megoldod. Én drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!