Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék normálisan...

Hogyan tudnék normálisan tanulni? Ti hogy tanultok?

Figyelt kérdés

Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magamat, lusta vagyok, folyton elkalandozik a figyelmem, nem bírom rávenni magamat a tanulásra és ez most vizsgaidőszakban nem túl előnyös...

(Most vagyok elsős egyetemista.)

Ti hogy veszitek rá magatokat? Hogyan tudnék koncentrálni?

2009. dec. 19. 10:52
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
elnézést a szóismétlés miatt... :P
2009. dec. 19. 10:57
 2/12 anonim ***** válasza:
Menj el könyvtárba, szakítsd ki magadat abból a környezetből, amiben elkalandozhat a figyelmed. Én a szigorlatom előtt elmentem az orvosi könyvtárba, ahol aztán semmi esélyem nem volt egy jó olvasmányt találni, főleg úgy, hogy én infot tanultam :D
2009. dec. 19. 11:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy MINDENHOL találok valami mást, amire figyelhetnék inkább a tanulás helyett. Könyvtár nem jó, mert járkálnak körülöttem az emberek és az zavar...
2009. dec. 19. 11:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Keress motivációt:) Lehet, h nem érdekel eléggé amit tanulsz?:)

Vagy esetleg mindig tűzz ki vmi kisebb célt magad elé. Pl megtanulok x oldalt, utána ehetsz csokit, vagy gépezhetsz kicsit vagy ilyesmi:)

Ha nem túl nagy az anyag, akkor esetleg írj vázlatot, azzal is tök sokat tanulsz:)

2009. dec. 19. 11:16
 5/12 anonim válasza:

Számítógép, tévé, rádió, egyéb zajkeltő kikapcsol/konnektorból kihúz, ajtó kulcsra zár és tanul. Nálam ez jött be anno. Ha több vizsgára is tanulsz egyszerre, kezdd az "érdekesebbel". Aztán köv. nap cserélj témát.

A családnak meg kösd a lelkére, hogy amíg te ki nem mész, ne menjenek be, így nem csábulsz el. Pár óránként tarts szünetet, mászkálj egyet, egyél/igyál stb. Majd vissza a könyv mellé. Nyugi, bele fogsz szokni ;)

2009. dec. 19. 11:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Tudom, én is azért mentem az orvosi könyvtárba, mert ott egyszer próbáltam meg levenni egy könyvet, hogy beleolvassak (rendes könyvtárban ezt mindig megteszem), de amikor a szétrohadt fogak képeivel teletömött könyvbe beleolvastam, úgy gondoltam, inkább legyen a programozási tétel :)
2009. dec. 19. 11:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
én nekem a bevált módszerem: kb. 1 óra tanulás, utána vagy pihiztem egy kicsit, vagy ettem/ittam valamit. Utána megint 1 órácska tanulás... és így tovább.
2009. dec. 19. 12:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Anno én is úgy gondoltam, hogy legmegfelelőbb az lenne, ha lehetne egy szerzetesi cellám, amiben semmi más nincs, csak egy asztal, egy polc tele a tanulni valókkal, és egy ágy. Fehér falak, egyszínű padló és slussz :) Később belejöttem, egy dologgal nem tudtam megbirkózni, hogy amikor vizsgaidőszakban a vizsgáimra készültem, a párom tévézett, meg mindent csinált, csak békén nem hagyott. Azóta már sajnos nem is vagyok egyetemista, bár ennek legfőbb oka egy pici lény, akit imádok :)
2009. dec. 19. 12:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is most vagyok elsős egyetemista, és a körülményeket tekintve most teljesen máshogy tanultam, mint eddig. Eddig el nem bírtam képzelni, hogy bármilyen zavaró tényező mellett tanuljak, de most annyira paráztam a vizsgák miatt, hogy muszáj volt valamivel lenyugtatni magam, ezért most zene mellett tanultam, és bevált. Rájöttem, hogy az volt a bajom, hogy görcsösen azon járattam az agyam, hogy most aztán mindent be kell seggelni, mert különben megvágnak (elég rossz híreket hallottam a vizsgákról), de amint elkezdtem közben halkan zenét hallgatni, elterelte a figyelmemet az agyalásról. Az mondjuk a személyes szerencsém, hogy soha nem szoktam "seggelve" tanulni, mindig csak olvasgatom az anyagot, aztán valahogy sikerül megjegyezni, és ebben a zene sem gátolt meg.

Bocs, hogy hosszúra sikeredett:)

2009. dec. 19. 12:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tanulok, hogy levágom magam az ágyra, könyv kinyit és nekiugrok. Egyszerre annyit tanulok amennyit jólesik, de minden napra van egy kitűzött cél, ameddig el kell jutni. Ha kisebb az anyag készítek egy vázlatot és az sokat segít. De most van egy 300 oldalas könyv, amit meg kell tanulni, és ez nem működik. Egy hete minden nap tanulok rá 4-5 órát vagy valamikor többet és már egész jól megy. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy ez nem "seggelős" tárgy, ezt logikusan meg kell érteni, az ábrákat kell elemezni stb... Hétfőn vizsga, szerintem eddig jól haladok.

2009. dec. 19. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!