Hogyan tudnék normálisan tanulni? Ti hogy tanultok?
Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magamat, lusta vagyok, folyton elkalandozik a figyelmem, nem bírom rávenni magamat a tanulásra és ez most vizsgaidőszakban nem túl előnyös...
(Most vagyok elsős egyetemista.)
Ti hogy veszitek rá magatokat? Hogyan tudnék koncentrálni?
Keress motivációt:) Lehet, h nem érdekel eléggé amit tanulsz?:)
Vagy esetleg mindig tűzz ki vmi kisebb célt magad elé. Pl megtanulok x oldalt, utána ehetsz csokit, vagy gépezhetsz kicsit vagy ilyesmi:)
Ha nem túl nagy az anyag, akkor esetleg írj vázlatot, azzal is tök sokat tanulsz:)
Számítógép, tévé, rádió, egyéb zajkeltő kikapcsol/konnektorból kihúz, ajtó kulcsra zár és tanul. Nálam ez jött be anno. Ha több vizsgára is tanulsz egyszerre, kezdd az "érdekesebbel". Aztán köv. nap cserélj témát.
A családnak meg kösd a lelkére, hogy amíg te ki nem mész, ne menjenek be, így nem csábulsz el. Pár óránként tarts szünetet, mászkálj egyet, egyél/igyál stb. Majd vissza a könyv mellé. Nyugi, bele fogsz szokni ;)
Én is most vagyok elsős egyetemista, és a körülményeket tekintve most teljesen máshogy tanultam, mint eddig. Eddig el nem bírtam képzelni, hogy bármilyen zavaró tényező mellett tanuljak, de most annyira paráztam a vizsgák miatt, hogy muszáj volt valamivel lenyugtatni magam, ezért most zene mellett tanultam, és bevált. Rájöttem, hogy az volt a bajom, hogy görcsösen azon járattam az agyam, hogy most aztán mindent be kell seggelni, mert különben megvágnak (elég rossz híreket hallottam a vizsgákról), de amint elkezdtem közben halkan zenét hallgatni, elterelte a figyelmemet az agyalásról. Az mondjuk a személyes szerencsém, hogy soha nem szoktam "seggelve" tanulni, mindig csak olvasgatom az anyagot, aztán valahogy sikerül megjegyezni, és ebben a zene sem gátolt meg.
Bocs, hogy hosszúra sikeredett:)
Szia!
Én úgy tanulok, hogy levágom magam az ágyra, könyv kinyit és nekiugrok. Egyszerre annyit tanulok amennyit jólesik, de minden napra van egy kitűzött cél, ameddig el kell jutni. Ha kisebb az anyag készítek egy vázlatot és az sokat segít. De most van egy 300 oldalas könyv, amit meg kell tanulni, és ez nem működik. Egy hete minden nap tanulok rá 4-5 órát vagy valamikor többet és már egész jól megy. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy ez nem "seggelős" tárgy, ezt logikusan meg kell érteni, az ábrákat kell elemezni stb... Hétfőn vizsga, szerintem eddig jól haladok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!