Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Közgazdaság vagy informatika?

Közgazdaság vagy informatika?

Figyelt kérdés
Jelenleg nyelvi előkészítős vagyok egy szakközépiskolában. Most jött el az idő, hogy szakmát kell választanom. Szerintetek melyik jobb szakma, melyik biztosít jobb megélhetést, melyik fizet jobban és melyikkel könnyebb elhelyezkedni. Az is előny ha egyszerűbb a munka. Jó tanuló vagyok, megtanulom amit kell, ezzel nincs gond. Én a közgazdaság fele hajlok, az jobban érdekel, nem nagyon szeretnék informatikus lenni, de szinte az összes barátom informatikára megy... Szerintetek melyiket válasszam?
2014. ápr. 1. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak a barátaid miatt, ne menj infóra, ugyanis hiába ott lesznek veled mégse fogod jól érezni magad hogyha nem érdekel a szak.

Én meg közgazdasigára járok -most első éve- eddig tetszik csak még nem jött be egy komolyabb szakmai tantárgy sem mint pl.: Statisztika, számvitel stb.

De eddig tetszik!

2014. ápr. 2. 06:30
 2/5 anonim ***** válasza:

A kérdése:

"Szerintetek melyik jobb szakma, melyik biztosít jobb megélhetést, melyik fizet jobban és melyikkel könnyebb elhelyezkedni."

A szak is fontos, de sokkal többet jelent a fenti szempontból, hogy hol végez az illető. Egy nevenincs főiskolán, vagy a Corvinus-on, a BME-n vagy ELTE-n.

A fejvadászok erre igényesek, nem véletlenül. De fontos az is, hogy milyen fokozatig képezi magát, milyen kiegészítő szakokat tanul még. Pl. Közgazdász-mérnök, vagy Orvos-informatikus, stb.

És lehetőleg a két nyelvvizsgáája már a felvétel előtt legyen meg, hogy azzal ne kelljen már bajlódni

2014. ápr. 2. 08:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindkettőtöknek, közgazdaság lesz. Angol középfokú nyelvvizsgát nyár elején fogom megpróbálni, szerintem sikerülni fog. Utána jön a német.
2014. ápr. 2. 14:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Előre is sok sikert!
2014. ápr. 2. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Arra menj ahova te szeretnél. Nem tudom melyikkel könnyebb elhelyezkedni, de tegyük fel hogy az infóval. Ha nem szereted még az is lehet hogy nem fog sikerülni, akkor meg éveket pazaroltál.
2014. ápr. 2. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!