Átlagban hány évesen szokták az emberek elkezdeni az első egyetemi szakot?
Figyelt kérdés
átlagban hány évesen szokás először egyetemre menni?2014. márc. 26. 21:48
2/12 anonim válasza:
Érettségi után, ami a legtöbb embernél 18 év.
3/12 A kérdező kommentje:
és kb hány évesen szoktak végezni?
2014. márc. 26. 21:58
4/12 anonim válasza:
amikor sikerül... van aki 3-4 év alatt, van aki sose
5/12 A kérdező kommentje:
egy 5 éves egyetemet hogyan lehet 3-4 év alatt abszolválni?
2014. márc. 26. 22:03
6/12 anonim válasza:
Ma már 18 évesen nagyon kevesen kezdik az egyetemet. A legtöbb iskolában 19 éves korukig tanulnak az emberek. Ezentúl pl. én 24 éves koromra végzek, ha minden jól megy, mert az én szakom öt éves.
7/12 anonim válasza:
Nem volt szó arról,h 5 éves... Legközelebb akkor talán normálisan írd ki a kérdést...
8/12 anonim válasza:
Ha minden jól megy én 20 éves koromban kezdem az egyetemet ( egy év ovi csúszás, most meg ötéves gimi)
9/12 A kérdező kommentje:
én úgy tudom, hogy az egyetem az 5 éves
2014. márc. 26. 22:43
10/12 anonim válasza:
Van ilyen, olyan, amolyan is.
Jövőre lesz 10 éve, hogy bevezették a bolognai rendszert itthon, azóta nem igazán van már értelme konkrétan egyetemi szakokról beszélni, leszámítva persze azt a pár klasszikus osztatlan szakot.
A szakok nagyrésze 3-3,5 éves, de van 4, 5 és 6 éves is. A hosszabbak magukban foglalják a mesterképzést is, a rövidebbek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!