Érettségin kaphat-e felmentést matekból?
Szia!
Felnőtt korban is el lehet menni kivizsgáltatni a diszkalkuliát, ám fizetni kell érte. Hogy konkrétan mennyit, azt sajnos nem tudom megmondani, remélem jön majd valami okosabb. Ha kiderül, hogy tényleg beteg, akkor kap felmentést matekból.
Hát, tetszettek volna ezzel korábban foglalkozni... most a nevelési tanácsadó szét teheti a kezét, hogy "kérem szépen, eddig mirét nme volt gond?".
Tanuljon tovább, de hagyja az érettségit a fenébe. Ha ennyire nem mennek a dolgok, akkor olyan sem fog menni neki, amihez egyébként érettségi kellene, mint a továbbtanulás feltétele. Érettségi nélkül is lehet szakmát tanulni.
Szerintem teljes egészében leírtam a reális lehetőségeket. Meg kell érteni, ha a pszichológus értetlenkedik, hogy miért nem korábban akartak segíteni a testvéreden.
És most őszintén: minek erőltetni az érettségit? Ha esetleg fel is mentik, és megvan az érettségi, hogyan tovább?
Én csak abból indulok ki, hogy valószínűleg a matekon kívül más tárgy sem ment neki, és ha már sürgősen kellene munkába állnia, bőven van olyan szakma, amivel minden ujjára találni munkahelyet. Legalábbis több ilyen szakmát tudok, mint olyan egyetemi képzést, ahol a matekot ignorálni lehet (ott ugyanis nem fogja senki sem felmenteni).
Ja, és még valami: a diszkalkulia nem betegség, nem a számolási készség teljes hiánya, hanem olyan sajátosság, mely orvosolható pusztán azzal, hogy megfelelő eszközt adunk a matematik elsajátításához.
A testvérednél viszont jó eséllyel nem is erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!