Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ezt megteheti velem egy tanár?

Ezt megteheti velem egy tanár?

Figyelt kérdés
Tegnap zseb nélküli nadrágban mentem iskolába és csak a kardigánomon volt egy pici zseb,amibe csak félig fért bele a telefonom,és dolgozatot írtunk,és kiesett a zsebemből a telefon a tanár meg felvette.Elkezdett kutakodni a képeim meg az üzrneteim között,hogy nem-e puskáztam.Mondtam neki,hogy nem csináltam semmi rosszat tisztességesen tanultam,mint mindig (gimis vagyok 9.-es,és nagyon jó tanuló) de talált olyan képet,amin le van fényképetve egy irodalom füzet.Az pedig csak az volt,hogy az előző órán hiányoztam és a barátnőm így küldte át az anyagot,hogy lefényképezte a füzetét.A lényeg az,hogy a dolgozatomat elvette és egyest adott,a másik meg az,hogy szerintem ezzel megsértette a személyes jogaimat is.(ja és mielött valaki belekötne,nekünk annyit kérnek a tanárok,hogy némítsuk le a telefonunkat,tehát nem kell kikapcsolni)15/l

2014. márc. 18. 14:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%

Fordulj az igazgatóhoz, és érvényesítsd a jogaidat!

Érvelj hogy a tanár visszaélt a jogkörével, és inkorrekt módon adott egyest. Ha legalább 2-en mellédállnak akkor garantált a siker, azaz az egyest törlik, és lehetőséget kell adnia neked a dolgozat megírására!

2014. márc. 18. 14:10
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Igazad van.
2014. márc. 18. 14:18
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Milyen órán volt ez?
2014. márc. 18. 14:23
 4/20 A kérdező kommentje:
Ja és az meg a másik,hogy ez történelem órán történt,szóval nem tudom,hogy honnan vette,hogy az irodalom füzetes képeimmel,puskázni tudok.Akkor is kellemetlen volt,hogy a személyes képeimet meg az üzeneteimet nézegeti mindenki előtt.
2014. márc. 18. 14:32
 5/20 anonim ***** válasza:
43%

A korrekt eljárás az lett volna a tanár részéről, hogy amit addig írtál, azt áthúzza (természetesen arra 0 pont jár), aztán amit azután produkálsz, arra ad osztályzatot.

Már nem azért, de annyi eszed van, hogy a telefont egy olyan zsebbe teszed bele, amiben nem fér el? És ha elhagyod, vagy ellopják, akkor mennyire fogsz érte sírni? Én annak örülnék a helyedben, hogy órán esett ki a zsebedből, és nem vesztetted el. Attól, hogy kapsz egy 1-est, az nem a világ vége, a telefon meg azért nem olcsó (bár nem tudom mennyire vagytok tele pénzzel).

Ha pedig értelmes embernek tartod magad, akkor odamész a tanárhoz, tisztelettudóan(!) elmondod, hogy szerinted mi történt az órán, utána normális emberek módjára kerestek valami megoldást a problémára. Nem kell rögtön az igazgatóhoz rohangálni.

2014. márc. 18. 14:37
 6/20 anonim ***** válasza:
84%

"A korrekt eljárás az lett volna a tanár részéről, hogy amit addig írtál, azt áthúzza (természetesen arra 0 pont jár), aztán amit azután produkálsz, arra ad osztályzatot."

Messze nem. Egyrészt, mert irodalomfüzet volt a telefonban, másrészt mert joga sem lett volna megnézni a képeket.

A puskázást bizonyítani kell, ahhoz nem elég, hogy van egy telefon az embernél.

2014. márc. 18. 14:41
 7/20 anonim ***** válasza:
42%
Ha az nem tetszik, amit írtam, akkor írok mást; az élet nem az igazságosságról szól. Ha meg nem tetszik a történet, az senkit nem érdekel.
2014. márc. 18. 14:55
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez klassz. Kijelented, hogy az élet nem az igazságosságról szól, és emiatt mindenkinek minden igazságtalanságot el kéne viselnie? Egy iskolában bizony még az igazságosságnak kéne uralkodnia.
2014. márc. 18. 15:02
 9/20 anonim ***** válasza:
49%

Ha te olyan nagyon okos vagy, akkor miért nem oldod meg a problémáját, ahelyett, hogy fikázod a másikat? Valószínűleg a tanárnak is tele van már a töke azzal, hogy "a tanulóknak jogaik vannak" és hasonló baromságok. Azt bezzeg mindenki elfelejti, hogy a jogok nem csak úgy vannak, azokat ki kell érdemelni, úgy, hogy a szabályokat betartjuk; ennyi erővel engedjük szabadon az összes sorozatgyilkost, meg mindenkit, akit bezártunk, mert sérül a szabadsághoz való joguk.

A véleményemet nem másítom meg ez ügyben; ha fontos neki, akkor meg ne ide írogasson, hanem beszéljen a tanárral, elvégre elsődlegesen azért van a fejünkön az a nyílás, amit mi szájnak nevezünk.

Aki meg beszólogat, az meg a másodlagos dologra használja a száját.

2014. márc. 18. 15:21
 10/20 anonim ***** válasza:
20%

Olyan nehéz lenne a táskádba tenni a telefont? Minek neked az órára? Attól még hogy sok tanárt nem érdekli és/vagy sokan nem teszik el igen, elég nagy a puskázás esélye miatta.

Az meg hogy annyi elég nekik hogy lenémítod... Forgalomban ha 50 es tábla van és ezzel a sebességgel okozol balesetet pl a körülményekhez képes gyorsan mész stb, nem érvelhetsz azzal hogy DEHÁT CSAJÉ OTT VÓT AZ ÖTVENES TÁBLA. Vagyis érvelhetsz csak senkit nem fog érdekelni.

Ha kikapcsolod a telót (legalább dogáknál), akkor megszűnik ez a veszély, hogy azt hiszi a tanár hogy telefonból puskázol. Szinte bármelyik telefon feláll MAXIMUM 1 perc alatt. Micsoda kín keserves idő ez. Az alatt nem lehet facebookozni :O

2014. márc. 18. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!