Mire jó az Europass bizonyítvány?
Pontosan mi is az az europass bizonyítvány, és mire lehet használni... Beírtam a google-ba, találtam egy csomó képet bizonyítványokról, de nem jöttem rá hogy ez miért is jó... Egy csomó oldalt is kiadott, de azok sem írják hogy miért jó, csak arról írnak hogy hogyan csináltassam meg, meg ilyenek.
Fórumokon meg azt írták róla hogy sz*r. De mégis mi ez, és miért vannak érte annyira oda, hogyha igazából valami sz*r?
Röviden azért hasznos, mert megkönnyíti a különböző országokban szerzett szakképesítések átláthatóságát és elismerését és a bizonyítványnál jóval részletesebb, ezért könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést. További információt az alábbi oldalon találsz: [link]
A törvény értelmében a vizsgáztató intézmények a bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítést kérhetnek - ez minden intézmény saját hatásköre. A magyar nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítés nem kérhető. Egy idegen nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért maximum a mindenkori minimálbér 5%-a kérhető el nyelvi változatonként, ez 2015-ben 5250 Ft. További infó: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!