Mennyi időt szánjak 20 tétel (50 oldal) megtanulására?
Figyelt kérdés
Kedden reggel fogok vizsgázni egy tantárgyból, szóbeli vizsga, van 20 tételem kidolgozva, összesen kb 50 oldal. Sajnos év közben semmit nem tanultam, de az órákon ott voltam, szóval nem teljesen homály, bár használható tudással nem rendelkezem, de azért "van fogalmam" a dolgokról. Igazából itt van a mai napom és a hétfő, mindkettő teljes egészében, de! Egész héten megszakadtam a munkában, még tegnap is dolgoztam, fáradt vagyok, kimerült, nincs itthon kaja, a házimunka teljesen elhatalmasodott (hegyekben a mosogatnivaló és mosnivaló, ragad a járólap, 10 centi por és még sorolhatnám). Kis lakásban élek így nem olyan nagy ördöngösség kitakarítani, de azért jópár órába beletelne. Szerintetek mit kellene tennem? Én arra gondoltam hogy ma kitakarítok, főzök valami finomat (egész héten nem ettem főtt kaját csak szendvicset), utána pedig délután pihenek, filmet nézek, találkozok a barátaimmal, sétálok. Holnap pedig kipihenten, feltöltődve, tiszta környezetben tanulok mint az állat. Kérdés csak hogy vajon elég lesz-e 1 nap az 50 oldalra? Igazából neki állhatok ma is és akkor 2 napot tudok tanulni, de tök rossz a közérzetem a kosztól meg kimerült is vagyok, és borzasztóan ennék már valami finomat! Ti mit tennétek? Bevállalnátok az 50 oldalt 1 napra (fontos nagyon hogy sikerüljön a vizsga), vagy most rögtön ülnétek is le tanulni???2014. márc. 16. 11:30
1/1 anonim válasza:
Ezt mi nem tudhatjuk, hogy neked mennyi idő kell 50 oldal megtanulására. Az viszont látszik, hogy semmi kedved sincs nekiállni. Most minden fontosabb, mint a tanulás. Régen ilyen voltam én is. Ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor most nekiállsz tanulni. A mosogatnivaló várhat még egy-két napot, ahogy a többi házimunka is. Rendelj kaját, a többi programot pedig mond le és csak a tanulásra koncentrálj. Ha ezen az úton maradsz, akkor azt fogod észrevenni, hogy hétfő este van és még semmit se tanultál. Aztán végigtanulod az éjszakát és kedden reggel tényleg hulla fáradtan mész vizsgázni. Ha rám hallgatsz, akkor most nekiállsz. Sajnos nagyon ismerős a helyzeted, az első diplomám megszerzésekor én is rengeteget halogattam a tanulást. Férfi létemre sosem volt olyan ragyogóan tiszta a lakás, mint vizsgaidőszakban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!