Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az emelt szintű magyar érettsé...

Az emelt szintű magyar érettségiben hogyan lehet rájönni, kitől (és esetleg miből) idéznek?

Figyelt kérdés

Mindig van olyan feladat, amiben pár sorból rá kell jönni, kitől származik az idézet. Szerintem lehetetlen emlékezni minden költő és író minden sorára. Épp ezért gondolom. hogy megvan ennek a technikája. Tudtok erről valamit?

(Ha esetleg van itt olyan, aki magyarból emelten érettségizett, az mondana néhány dolgot róla? Hogy érdemes az írásbelire készülni, stb.)

2014. márc. 13. 07:00
 1/1 Prictus válasza:
Én idén érettségiztem magyarból emelt szinten, 70%os lett ami még ötös, bár jobb is lehetett volna. Magyarfaktos voltam, ott készültem fel, nem magamtól. Sajnos az idézeteket főleg úgy ismerheted fel ha olvasgatod magadtól a szöveggyűjteményt ,a verseket, valami meg fog ragadni. Amúgy meg esetleg figyeld meg a versek hangulatát, jellemző költői képeket, szimbólumokat amiket egy-egy költőhöz lehet kötni, én így próbáltam erre a részére készülni. ÉLETMŰVEK! PÁLYAKÉP!
2014. okt. 18. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!