Állami ösztöndíj visszafizetése?
Sajnos abba kellett hagynom az egyetemet. 3 félévet jártam, így vissza kéne fizetnem 750 000 Forintot. Nagyon el vagyok keseredve, mert biztos, hogy ennyi pénzt nem tudunk előteremteni. Az lenne a kérdésem, hogy csak ez az egy módja van, hogy fizetni kell vagy le is tudom dolgozni valahogy (pl. közmunkával)? Egyáltalán MIKOR kell elkezdeni visszafizetni- rögtön, mikor megszűnik a jogviszonyom?
Mit tudtok tanácsolni? Bármi okos ötlete valakinek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
L/20
Tehát abban az esetben, hogyha másik egyetemen kezdek bele egy újabb szakba, akkor kell kérelmet írnom, vagy automatikusan bekerül a rendszerbe, hogy továbbra is fennáll a hallgatói jogviszonyom és nincs semmi teendőm ezzel kapcsolatban?
Köszönöm a választ!
Kedves "L/20"!
Én most kerültem hasonló helyzetbe, abszolváltam, de oklevelem nincs. Jött a levél az Oktatási Hivatalból, hogy fizessek be 800000 Ft-ot, sajnos. :( Látom, két évvel ezelőtti a leveled, ám szeretném megkérdezni, hogy végül is mit sikerült intézni? Nyújtottál be kérvényt? Sikerült elintézni a mentességet? Köszönöm
Kriszta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!