Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Állami ösztöndíj visszafizetése?

Állami ösztöndíj visszafizetése?

Figyelt kérdés

Sajnos abba kellett hagynom az egyetemet. 3 félévet jártam, így vissza kéne fizetnem 750 000 Forintot. Nagyon el vagyok keseredve, mert biztos, hogy ennyi pénzt nem tudunk előteremteni. Az lenne a kérdésem, hogy csak ez az egy módja van, hogy fizetni kell vagy le is tudom dolgozni valahogy (pl. közmunkával)? Egyáltalán MIKOR kell elkezdeni visszafizetni- rögtön, mikor megszűnik a jogviszonyom?

Mit tudtok tanácsolni? Bármi okos ötlete valakinek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

L/20

2014. márc. 12. 22:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tehát abban az esetben, hogyha másik egyetemen kezdek bele egy újabb szakba, akkor kell kérelmet írnom, vagy automatikusan bekerül a rendszerbe, hogy továbbra is fennáll a hallgatói jogviszonyom és nincs semmi teendőm ezzel kapcsolatban?

Köszönöm a választ!

2014. máj. 30. 22:04
 12/12 Katrina79 válasza:

Kedves "L/20"!

Én most kerültem hasonló helyzetbe, abszolváltam, de oklevelem nincs. Jött a levél az Oktatási Hivatalból, hogy fizessek be 800000 Ft-ot, sajnos. :( Látom, két évvel ezelőtti a leveled, ám szeretném megkérdezni, hogy végül is mit sikerült intézni? Nyújtottál be kérvényt? Sikerült elintézni a mentességet? Köszönöm

Kriszta

2017. jan. 17. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!