Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű magyar érettségin...

Emelt szintű magyar érettséginél az egy mű értelmezése fogalmazás 2 vagy 3 oldalas kell hogy legyen?

Figyelt kérdés
Egyszerűen sehol sem írja és hallottam már ilyet is olyat is.

2014. márc. 11. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Ha megnézel egy magyar érettésit, ott le kell, hogy írva legyen. Középszinten leírták, de már nem emlékszem pontosan, hogy mik voltak, talán 500 vagy 750 szó megkötés, és zárójelben oda volt írva, hogy 2-3 oldal terjedelem. Persze ez az alsó határ.
2014. márc. 11. 20:56
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Lehet ennél több is

Ami meg van adva, az csak a min

2014. márc. 11. 23:50
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

van egy elemzés, egy reflektálás és egy gyakorlati írásbeliség

és van kihagyva hely, KI VAN PONTOZVA!, ez azt jelenti, hogy kb annyit kell írni, max pár mondattal többet vagy kevesebbet

egyébként nem tudom, hogy hova az istenbe gondolsz, hogy majd 10 oldal fogalmazást kell írni + egy szövegértést meg kell csinálni összvissz 4 óra alatt...?? szerinted ez nem lenne egy csöppet irreális?

2014. márc. 12. 01:09
 4/6 A kérdező kommentje:

kedves utolsó: először azt hallottam egy hozzám hasonlóan emeltre készülőtől, hogy megírt egy olyan fogalmazást és neki abból 3 oldalt kellett írnia és volt is annyi helye rá. Másodszor: előkészítőre járok, és az előkészítős tanár azt mondta hogy csak két oldal kell.

Harmadszor bementem az iskolába, fakton egy diák aki írt próba érettségit, azt mondta három oldalra emlékszik, és a faktos tanár is azt mondta, ő is 3 oldalra emlékszik.

Majd hazajöttem, megnéztem, a legutóbbi érettségit, de egy szó nem volt benne a tartalmi követelményekről csak annyi hogy ne legyen kirívóan rövid, és a feladat alatt csak két oldalt hagytak ki. Szerintem ezután már jogosan kérdezem: Hogy is van ez? Mert akár úgy is lehetne, hogy annyit várnak el minden évben, amilyen kedvük van éppen, én viszont még megírnék még egy pár fogalamzást, és nagyon nem mindegy hogy 2 vagy 3 oldalra tervezek. a másik kettőről minden esetben egyértelmű visszajelzést kaptam mindenhonnan, másfél oldal mindkettő. És igen, az időbeosztás is problémás, főleg nálam.

2014. márc. 13. 06:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok, én tavaly érettségiztem magyarból emelt szinten

előtte megcsináltam majdnem az összes emelt magyar érettségit visszamenőleg

volt tanárom is, aki felkészített, és kijavította a fogalmazásokat

mondom, annyit kell írni, amennyi helyet kihagynak rá... pár sorral lehet több vagy kevesebb

és ezt mondom, hogy gondolkozzatok már, 4 órád van rá, az éppen, nagyon éppen elég arra, hogy megírj 3 fogalmazást + egy szövegértést megcsinálj

tuti, hogy nem kell 3-4 oldalakat írni, nem tudom ki volt az az ostoba barom, aki ilyet mondott, de ez kvára nem igaz

a másik kettőre kb 1-másfél oldalt kell írni, az értelmezésre meg max 2t

én mindig másfél - 2 oldalas verselemzéseket írtam felkészülésnél..

2014. márc. 13. 13:36
 6/6 anonim válasza:
0%
Nem biztos,hogy kötelező,de azért szerintem jó benyomást keltene illetve az is lehet,hogy elvárható
2014. márc. 16. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!