Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Levelező tagozatos diákigazolv...

Levelező tagozatos diákigazolvány hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Szeptemberbe kezdtem a sulit elintéztem a papírokat a diákigazolvánnyal kapcsolatban, majd amíg nem érkezett meg ami volt fél év addig kaptam egy igazolás amit havonta újat kellett kérni, amit ugye utazásra használhatok fel. Azt írták rá hogy nappali tagozat örültem neki, de mikor megérkezett a diákigazolvány levelező állt rajta. Én nem szóltam hogy van már diákigazolvány, gondoltam amíg nem jönnek rá kihasználom a lehetőséget. Ma kellett új igazolást kérnem de már levelezőt írtak rá gondolom eddig titkolhattam. Ugye úgy tudom, hogy lakóhely és az iskola között utazhatok vele. De most akkor az ellenőr és a buszsofőr mindig kéri majd a lakcím kártyám is? Meg én nem ott lakom, ami a lakcím kártyán szerepel pár km-el odébb másik településen ami végül is útba esik ha a bejelentett lakóhelyemről mennék akkor is azon mennék keresztül. Szóval ha megyek suliba kapni fogok diákjegyet ha ott szállok fel ahol jelenleg élek? Két település is útba esik amíg az iskolába érek. Ha csak pár km-t utazok akkor úgy is érvényes? Vagy csak kizárólag az intézmény városáig? ez nekem kicsit bonyolult
2014. márc. 11. 17:28
 1/1 anonim ***** válasza:

iskola és lakhely v tartózkodási hely(bejelentett!!) között használhatod a levelezős diákot, nem lesz probléma ha máshol szállsz fel a vonatra/buszra ha a településútba esik a suli felé..nem kel tudni azt senkinek hogy pl,nem kocsival vittek e addig..stb..szóval olyan szabály nincs hogy csak a lakóhelyeden veheted a jegyet..

Fogsz kapni diákjegyet..

2014. márc. 11. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!