Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kötelezhető-e ez egy középisko...

Kötelezhető-e ez egy középiskolában?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy kötelezheti-e az iskola egy középiskolás gyereknek, hogy úszás órára járjon?

Itt az adott helyzet: Az iskola rendelkezik uszodával, ezért kötelezővé tette minden diáknak az úszást. Az úszás nem helyettesít semmiféle más tantárgyat (lásd: testnevelés) mivel mellette kötelez még 2 testnevelés tanórát. Aki nem úszik annak automatikusan jár az igazolatlan óra és 1-es érdemjegy.

A válaszokat előre is köszönöm.

2009. dec. 14. 13:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kötelezhet.

Ha bennevan a intézményi tantervben akkor akár még arra is KÖTELEZHETŐ vagy hogy ÖNKÖLTSÉGEN EGY MÁSIK KERÜLETBEN LÉVŐ uszodába járj!

Nálunk (sima gimnázium) buszozni kellett egy külső usziba szóval verd csak a seggedet a földhöz hogy nem kell fizetned az utazást és az uszibérletet! Ugyanis nekem kellett, 4 éven keresztül, és igen ugyanúgy külön jegyet kaptunk rá,

2009. dec. 14. 15:44
 12/21 anonim ***** válasza:

mért,mi a baj az úszással?

anyuka írta ezt a kérdést?

2009. dec. 14. 16:27
 13/21 A kérdező kommentje:

16:27

Olyan vízbe nem fogok belemenni ahova minden redvás gyerek belefürdik.

2009. dec. 14. 16:37
 14/21 anonim ***** válasza:
azért ez elég egy durva hozzáállás
2009. dec. 14. 16:43
 15/21 A kérdező kommentje:
Sajnos nem az, és nem előítéletekre alapozva írtam.
2009. dec. 14. 16:46
 16/21 anonim ***** válasza:

Benne van-e az iskola helyi tantervében? Ennyi a kérdés. Ezt meg nézni, ha benne van, kötelező, ha nem tetszik, mehetsz másik iskolába, ha nincs benne, akkor nem kötelező. Ha tesi órának nevezik, akkor nézzétek meg, hány tesi óra van a helyi tantervben.

Ha koszos a víz, azt jelenteni kell az ÁNTSZ-nek. De az uszodavizek általában agyon vannak klórozva, tehát nem kaphatsz el fertőzést mástól. Ha mégis orvosilag igazoltan elkapsz valamit, akkor be lehet perelni az iskolát.

2009. dec. 14. 17:01
 17/21 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2009. dec. 14. 18:44
 18/21 anonim ***** válasza:
de mégis miért vagyis mitől félsz ennyire?
2009. dec. 14. 18:45
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem félelem. Tudok uszni már 7 éves korom óta de utálom az összes uszodát, nem tehetek róla, de amikor belépek és megcsap a szag akkor egyszerüen hányni van kedvem, ráadásul nagyon sokat kéne úszni. Nekem nem megy 35perc folyamatos úszás.
2009. dec. 14. 22:19
 20/21 anonim ***** válasza:

lehet, hogy elsőre nem megy majd a 35 perc úszás, de majd meglátod, ha sokat úszol mennni fog.

én nagyon vékony vagyok, semmi izom nincs rajtam, mikor először mentem úszni, a fél hossz után meg kellet állnom. félév végén, mert én ezt fősulin vettem fel, már annyira ment hogy végig úsztam azt a 30-35 percet,ameddig tartott az óra.

a klóros ,,uszoda szaggal" meg próbálj meg nem foglalkozni, tereld el a gondolataidat másfelé, akkor nem lesz olyan rossz. inkább arra gondolj, hogy az úszás egészséges, minden izmot megmozgat :)

2009. dec. 15. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!