Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kötelezhető-e ez egy középisko...

Kötelezhető-e ez egy középiskolában?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy kötelezheti-e az iskola egy középiskolás gyereknek, hogy úszás órára járjon?

Itt az adott helyzet: Az iskola rendelkezik uszodával, ezért kötelezővé tette minden diáknak az úszást. Az úszás nem helyettesít semmiféle más tantárgyat (lásd: testnevelés) mivel mellette kötelez még 2 testnevelés tanórát. Aki nem úszik annak automatikusan jár az igazolatlan óra és 1-es érdemjegy.

A válaszokat előre is köszönöm.

2009. dec. 14. 13:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Én nagyon örültem volna,ha a suliban lehetőségem lett volna úszni. De nem volt uszoda sajnos,pedig szerintem fontos h úszni tudjon az ember :)

A kérdésre válaszolva szerintem igen, kötelezheti, de mint minden alól, ez alól is ki lehet bújni mindenféle igazolással. Egy iskola jó színvonalú lehet,ha ilyet megengedhet magának :)én élnék a lehetőséggel az biztos

2009. dec. 14. 14:10
 2/21 anonim ***** válasza:

Máshol 3 testnevelés van, és nincs úszás. (Deutsch tamás annakidején 5-öt akart, de nem fér beée az órarendbe.) Úgyhogy eleve a tesit helyettesíti az úszás.

Nekünk annó úgy volt, hogy egy évben 2x10 héten át 3. és 5. osztályban egy dupla testnevelésóra keretében úszás volt.

2009. dec. 14. 14:22
 3/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ha lenne megfelelő infrastruktúra, azaz elegendő uszoda az országban, akkor akár kötelezővé is tehetnék azt, hogy minden tanulónak évente x alkalommal úszni kelljen mennie.
2009. dec. 14. 14:26
 4/21 anonim ***** válasza:
nálunk középsuliban csak 2 tesi óra van, úszás nincs. gondolom, nem viccből lett építve az uszoda, szóval biztos kötelezheti a suli, mivel 'rendes' tantárgy szerinti óra és jegyet kapsz rá.
2009. dec. 14. 14:27
 5/21 anonim ***** válasza:
Igen, kötelezhető. Ahogy a mi református gimnáziumunkban kötelező volt a heti két hittanóra és heti egy istentisztelet. Vagy egy angol tagozatos iskolában a heti 2-3 plusz angolóra.
2009. dec. 14. 14:35
 6/21 A kérdező kommentje:

Kedves 14:35 !

Nem sport iskoláról van szó, és nem is tagozat.

Üdv.

2009. dec. 14. 14:37
 7/21 anonim ***** válasza:
14:35, melyik suliba jártál?
2009. dec. 14. 14:59
 8/21 anonim ***** válasza:
A mi iskolánk sem sport iskola sőt nem is tagozat és minden nap van tesi van amikor 2 is. Szerintem kötelezhet. én sem szeretném ha lenne úszás. Utálom. Amúgy tipp: mond hogy hányingered van a klór szagától. Helyette vállalj korrepetálást(így nem lesz az hogy a többiek úsznak te meg nem csinálsz semmit) vagy menj el orvoshoz és mond hogy valószínű allergiás vagy a klórra.
2009. dec. 14. 15:16
 9/21 anonim válasza:

Szerintem kötelezhet.

De ha lány vagy, akkor bizonyos esetekben kicsit kellemetlen lehet... :S

2009. dec. 14. 15:22
 10/21 anonim ***** válasza:
Hát vagy benne van az órarendedben (kötelező), vagy nincs. Ha nincs az órarendedben, akkor hová írja az igazoltalan órát? Tesiórára? Mert azon ott voltál... És miből kapsz 1-est??? Szóval nem értem.
2009. dec. 14. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!