Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanárok, ti jókedvűek vagytok...

Tanárok, ti jókedvűek vagytok órán?

Figyelt kérdés
2009. dec. 14. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

igen,amikor jól megy az óra, haladunk, nem hülyéskedéssel megy el sok perc. Akkor érzem igazán jól magam,amikor látom a gyerekeken,hogy figyelnek, érdekli őket az anyag és akkor lendületesen folyik az egész :)

És az sem egy rossz érzés, amikor feleletnél, dolgozatnál jó jegyek születnek. Engem ezek tudnak feldobni.

2009. dec. 14. 12:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Tőlem ma megkérdezték, miért vagyok mindig rosszkedvű órán. Ahogy belegondolok, tényleg az vagyok. Már nagyokat tanítok, szakiskola, és általában egyáltalán nem érdeklődők, plusz komoly fegyelmi problémák is vannak.
2009. dec. 14. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodálom, ha ez esetben nem vagy jókedvű. Másik helyet kellene keresned, folyamatosan, mert évekbe telik, nem megvárni, amíg teljesen besavanyodsz, belekeseredj, belefásulsz a motiválatlan diákokba. Nem ezért lettünk tanárok. Nekünk is jár, hogy jól érezhessük magunkat az órán. A motiváció oda-vissza hat, nem egyirányú. Mi először mindent elkövetünk, hogy a diák is jól érezze magát az órán, már amennyire a tananyag ezt megengedi, de ha sorozatban nem kapunk vissza lelkes, mosolygó arcokat és felkészülő tanulókat, akkor magától értetődő módon nincs örök tartalékunk lelkesedésből. A diákok legalább annyira felelősek a közös jókedvért, mint mi. De egy-egy játékos ötlet, kirándulás, jó beszélgetés újra tudja tölteni a lemerülő energiákat.
2009. dec. 14. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én diák vagyok, csak szeretnék véleményt írni egy személyes tapasztalatról, hátha segít kicsit a helyzeten.

Én is szakközépsulis vagyok. Jog óráról van szó.

Tavaly is tanultunk jogot, de a tanár csak elmondta az anyagot, monoton, a jog amúgy is száraz anyag, és hát nem nagyon érdekes.

Idén kaptunk egy új jogtanárt, aki már az elején mondta, hogy ő úgy fogja tanítani nekünk az anyagot, h érdekelni fog minket, nem csak az unalmas tananyag lediktálása, talán még kicsit szeretni is fogjuk. (Ekkor jót röhögtem magamban, persze... a jogot.)

Aztán már lassan féléve tanít, és tényleg érdekel a téma,nem alszom el órán. A tanár mindig kérdez minket,mielőtt lediktálja a szöveget(azt tudjátok-e..., szerintetek melyik az a jogrendszer..,hátha tudja valaki.) Belevisz egy kicsit a mindennapi életből is, lehet kérdezni, hozzászólni.

Csak azt szerettem volna ezzel írni, hogy a tanítási módszeren is sok múlik( Jó, meg persze az osztályon is, elismerem.)

18/L

2009. dec. 14. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is diák vagyok.

Nagyon sok múlik a diákokon, ez tény, de ha úgy tálalod az anyagot, hogy az érdekes legyen, akkor nem/kevésbé lesznek fegyelmezetlenek. A mi osztályunk iszonyú rossz volt, folyamatosan gondok voltak, utáltak órára jönni hozzánk. De volt két tanár, aki bírt velünk. Az egyik a törit tanította, amit sokan nem szeretnek, de olyan jól adta elő, hogy nem lehetett nem figyelni, érdekesek voltak, az óra elején 5 percet arra szántunk, hogy a napi eseményekről beszélgettünk, majd áttértünk az anyagra, majd a végén megint egy kis beszélgetés a 12-es teendőkről: szalagavatótánc, ruha, ballagás, továbbtanulás.

A másik tanár a matek volt. Mindenki félt tőle, annyira szigorú volt. De csendben voltunk.

Nem könnyű a tanároknak, sőt egyik pedagógusnak sem, mert tiszteletet kell kicsikarni a diákokból, de valamilyen szinten egyenértékűnek kell velük lennie,hogy jó hangulat legyen. Próbáld kreatívan bevinni a tananyagot, mosolyogj és valahogyan fegyelmezz.(Utóbbi manapság nagyon nehéz)

Sok sikert! :)

2010. febr. 7. 15:29
 6/6 anonim válasza:
Mondjuk az én egyik tanáromról lesüt hogy szarik a fele osztályra...Nem csak azokra akik rosszalkodnak hanem akiket piszkálnak azokra is... fogja kiküldi mindkettőt azt pótolj egyedül.
2010. szept. 25. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!