Tanárok, ti jókedvűek vagytok órán?
igen,amikor jól megy az óra, haladunk, nem hülyéskedéssel megy el sok perc. Akkor érzem igazán jól magam,amikor látom a gyerekeken,hogy figyelnek, érdekli őket az anyag és akkor lendületesen folyik az egész :)
És az sem egy rossz érzés, amikor feleletnél, dolgozatnál jó jegyek születnek. Engem ezek tudnak feldobni.
Én diák vagyok, csak szeretnék véleményt írni egy személyes tapasztalatról, hátha segít kicsit a helyzeten.
Én is szakközépsulis vagyok. Jog óráról van szó.
Tavaly is tanultunk jogot, de a tanár csak elmondta az anyagot, monoton, a jog amúgy is száraz anyag, és hát nem nagyon érdekes.
Idén kaptunk egy új jogtanárt, aki már az elején mondta, hogy ő úgy fogja tanítani nekünk az anyagot, h érdekelni fog minket, nem csak az unalmas tananyag lediktálása, talán még kicsit szeretni is fogjuk. (Ekkor jót röhögtem magamban, persze... a jogot.)
Aztán már lassan féléve tanít, és tényleg érdekel a téma,nem alszom el órán. A tanár mindig kérdez minket,mielőtt lediktálja a szöveget(azt tudjátok-e..., szerintetek melyik az a jogrendszer..,hátha tudja valaki.) Belevisz egy kicsit a mindennapi életből is, lehet kérdezni, hozzászólni.
Csak azt szerettem volna ezzel írni, hogy a tanítási módszeren is sok múlik( Jó, meg persze az osztályon is, elismerem.)
18/L
Én is diák vagyok.
Nagyon sok múlik a diákokon, ez tény, de ha úgy tálalod az anyagot, hogy az érdekes legyen, akkor nem/kevésbé lesznek fegyelmezetlenek. A mi osztályunk iszonyú rossz volt, folyamatosan gondok voltak, utáltak órára jönni hozzánk. De volt két tanár, aki bírt velünk. Az egyik a törit tanította, amit sokan nem szeretnek, de olyan jól adta elő, hogy nem lehetett nem figyelni, érdekesek voltak, az óra elején 5 percet arra szántunk, hogy a napi eseményekről beszélgettünk, majd áttértünk az anyagra, majd a végén megint egy kis beszélgetés a 12-es teendőkről: szalagavatótánc, ruha, ballagás, továbbtanulás.
A másik tanár a matek volt. Mindenki félt tőle, annyira szigorú volt. De csendben voltunk.
Nem könnyű a tanároknak, sőt egyik pedagógusnak sem, mert tiszteletet kell kicsikarni a diákokból, de valamilyen szinten egyenértékűnek kell velük lennie,hogy jó hangulat legyen. Próbáld kreatívan bevinni a tananyagot, mosolyogj és valahogyan fegyelmezz.(Utóbbi manapság nagyon nehéz)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!