Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi matek kell egy végzett...

Mennyi matek kell egy végzett gépésznek?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy a szakközépiskolában tanult matekból mennyit használ egy gépész a szakmában?

Azért érdekel, mert elég gyenge vagyok matekból,inkább humán beállítottságú, de a gyakorlat tetszik, és megy is.

Elsősorban most tanuló, vagy már végzett gépészek válaszait várom, de nagyon.

2014. márc. 10. 05:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha egyetemet akarsz végezni, akkor lesz 3-4 félév matekod, és bele fogsz pusztulni. Ez a rossz hír. A jó, hogy a középsulis mateknak semmi köze nincs az egyetemihez, csak néhány összefüggést kell tudni.

Fizikával hogy állsz?

2014. márc. 10. 11:08
 2/13 A kérdező kommentje:

Egyenlőre nem szeretnék egyetemre menni. Kilencedikes vagyok,maga a gépészet, vagyis amit eddig csináltunk gyakorlaton, az tetszik, és megy is.De a matek nagyon nem. A fizika még eldöcög, azt még fel tudom húzni.

Azért érdekelne, mivel még csak kilencedikes vagyok, ha sulit váltok, csak egy évet vesztek. Váltsak e sulit , ha béna vagyok matekból, vagy ha végigszenvedem, lehetek e jó gépész? A technikumot is szeretném megcsinálni, ha maradok, de nem szeretnék rossz szakember lenni.

Sajnos így az elején még kevés rálátásom van, hogy mire is lesz szükségem.

2014. márc. 10. 17:56
 3/13 anonim válasza:

Milyen tantárgyakból vagy jó ?

Amúgy a matekot nem értem hogy nem lehet tudni. Napi fél vagy 1 órát rááldoznál a gyakorlásra és egy 4-est simán összetudnál hozni. A matek hiányát majd 11.be fogod érezni amikor bejön a mechanikai, az fizika + matek. Általában abból a tantárgyból a mi iskolánkban (színvonalas iskola) a fele megbukik.

2014. márc. 11. 20:33
 4/13 A kérdező kommentje:

Sajnos van, aki nem tudja a matekot. Mindennap gyakorlok, heti kétszer járok korrepetálásra, nem vagyok lusta. Minden más tantárgyból jó vagyok, humánokból ötös. Az én iskolám is nagyon erős. A matektanárom különösen szigorú, és nagyon gyorsan halad, szinte gyakorlás nélkül haladunk. A másik kilencedikes osztálynál sok anyaggal előrébb vagyunk.Ott senki sem bukott, nálunk hatan, félévkor. Nem akarom a tanáromat okolni, de én tudom, hogy mennyire igyekszem, hogy sok időt fordítok a matekra, mégsincs sok eredmény.

De a lényeg az, hogy ha valahogy befejezem a sulit, lehetek e jó gépész, a szakmában mennyi matematikára lesz szükségem?( talán nem minden gépész matekzseni)

2014. márc. 12. 07:19
 5/13 A kérdező kommentje:
Légyszi, ha kérdeztek, és válaszolok, reagáljatok rá. Köszi.
2014. márc. 15. 16:13
 6/13 anonim válasza:
A kérdésedre még nem tudok válaszolni mivel én is tanulok még (11.-es vagyok). 11.-be majd vedd fel a matek faktot és ha megtehetitek járj külön matek tanárhoz ha szükségesnek érzed. A matek inkább egyetemen kell majd ha tovább akarsz tanulni pl. mérnöknek. Kb ennyit tudtam segíteni, ha valami kérdésed van tedd itt fel és ha tudok segíteni válaszolok.
2014. márc. 16. 14:40
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál. Még annyit kérdeznék, hogy sokan mondják, a kilencedik a legnehezebb. Ez tényleg így van, vagy csak bátorítani akarnak? Jelenleg nagyon sok óránk van, az ofő szerint az új oktatási törvény miatt, elég fárasztó. Végig ilyen sok lesz? Egyszer van 7, egyszer 9, a többi napon 8.Köszi.
2014. márc. 16. 16:08
 8/13 anonim válasza:
Szerintem a 9. és a 11. a legnehezebb. A 11. a mechanika miatt. Az óraszám kb hasonló lesz szerintem, mint amilyen most nektek.
2014. márc. 17. 17:43
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Tudsz esetleg még valami jó tanácsot? Azért szeretnék sokat tudni, mert már az iskolaváltáson gondolkodom, de a szüleim szerint a gyenge matek miatt ne váltsak, inkább járjak korrepetálásra végig, pedig ez elég megterhelő anyagilag a családnak. Mivel még kilencedikes vagyok,most még csak egy évet vesztenék, de azért ez nagy döntés. Tanárokat kérdeztem, de nem adnak egyértelmű választ, gyakorlatilag nem segítenek ebben a kérdésben.
2014. márc. 19. 07:06
 10/13 anonim válasza:

Ha szorgalmas vagy és szereted a gépészeti tantárgyakat akkor szerintem nem lesz gond. Bár attól is függ, hogy mi a célod, gépészmérnök vagy egy technikum ? Vagy valami CNC-s ?

Sok minden közrejátszik hogy mennyire fontos a matek, egy mérnöknek természetesen nagyon kell, az egyetemi matek nem egyszerű, de egy technikum elvégezhető gyenge matekkal is.

Ha iskolát váltanál milyen szakközépbe szeretnél menni vagy gimibe mennél?

2014. márc. 20. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!