Mennyi matek kell egy végzett gépésznek?
Arra lennék kíváncsi, hogy a szakközépiskolában tanult matekból mennyit használ egy gépész a szakmában?
Azért érdekel, mert elég gyenge vagyok matekból,inkább humán beállítottságú, de a gyakorlat tetszik, és megy is.
Elsősorban most tanuló, vagy már végzett gépészek válaszait várom, de nagyon.
Ha egyetemet akarsz végezni, akkor lesz 3-4 félév matekod, és bele fogsz pusztulni. Ez a rossz hír. A jó, hogy a középsulis mateknak semmi köze nincs az egyetemihez, csak néhány összefüggést kell tudni.
Fizikával hogy állsz?
Egyenlőre nem szeretnék egyetemre menni. Kilencedikes vagyok,maga a gépészet, vagyis amit eddig csináltunk gyakorlaton, az tetszik, és megy is.De a matek nagyon nem. A fizika még eldöcög, azt még fel tudom húzni.
Azért érdekelne, mivel még csak kilencedikes vagyok, ha sulit váltok, csak egy évet vesztek. Váltsak e sulit , ha béna vagyok matekból, vagy ha végigszenvedem, lehetek e jó gépész? A technikumot is szeretném megcsinálni, ha maradok, de nem szeretnék rossz szakember lenni.
Sajnos így az elején még kevés rálátásom van, hogy mire is lesz szükségem.
Milyen tantárgyakból vagy jó ?
Amúgy a matekot nem értem hogy nem lehet tudni. Napi fél vagy 1 órát rááldoznál a gyakorlásra és egy 4-est simán összetudnál hozni. A matek hiányát majd 11.be fogod érezni amikor bejön a mechanikai, az fizika + matek. Általában abból a tantárgyból a mi iskolánkban (színvonalas iskola) a fele megbukik.
Sajnos van, aki nem tudja a matekot. Mindennap gyakorlok, heti kétszer járok korrepetálásra, nem vagyok lusta. Minden más tantárgyból jó vagyok, humánokból ötös. Az én iskolám is nagyon erős. A matektanárom különösen szigorú, és nagyon gyorsan halad, szinte gyakorlás nélkül haladunk. A másik kilencedikes osztálynál sok anyaggal előrébb vagyunk.Ott senki sem bukott, nálunk hatan, félévkor. Nem akarom a tanáromat okolni, de én tudom, hogy mennyire igyekszem, hogy sok időt fordítok a matekra, mégsincs sok eredmény.
De a lényeg az, hogy ha valahogy befejezem a sulit, lehetek e jó gépész, a szakmában mennyi matematikára lesz szükségem?( talán nem minden gépész matekzseni)
Ha szorgalmas vagy és szereted a gépészeti tantárgyakat akkor szerintem nem lesz gond. Bár attól is függ, hogy mi a célod, gépészmérnök vagy egy technikum ? Vagy valami CNC-s ?
Sok minden közrejátszik hogy mennyire fontos a matek, egy mérnöknek természetesen nagyon kell, az egyetemi matek nem egyszerű, de egy technikum elvégezhető gyenge matekkal is.
Ha iskolát váltanál milyen szakközépbe szeretnél menni vagy gimibe mennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!