Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanár-diák barátság? Szabad...

Tanár-diák barátság? Szabad ilyet?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy pálykezdő általános iskolai tanár vagyok, és egyik tanulóm azzal keresett meg (14 éves), hogy szeretne barátkozni velem. Elég érett, intelligens tanuló, megértette, hogy ha úgymond barátkoznánk, attól neki ugyanúgy felelni kéne, ugyanúgy értékelem a dogáit, mint azelőtt, meg minden. Csak azt nem tudom, hogy ezt egyáltalán szabad-e, etikus-e? (Attól nem félek, hogy ne tisztelne akkor.)
2009. dec. 14. 02:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ja, és az én fogalmaim szerint barátkozni nem egyenlő azzal hogy -szavaiddal élve - egyenrangúként haverkodni.
2009. dec. 14. 11:17
 12/17 anonim ***** válasza:
akkor már inkább többel egyszerre
2009. dec. 14. 13:16
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a tanári etika ne foglalkozna a tanár.tanuló viszonnyal. De kérdezd meg az iskolád igazgatóját. Mit szól hozzá? Vagy egy komolyabb tanártársadat.
2010. máj. 4. 23:59
 14/17 anonim válasza:
Szia! Nem tudom,h jó ötlet-e barátkozni vele...Könnyedén belédszerethet...Elvesztette az apukáját,és ezért az is lehet,h téged lát benne. (apapótlékot keres) Bár ez a helyzet eléggé komplikált,mert ha közeledsz hozzá,téged megvádolhatnak pedofíliával,még akkor is ha csak kedves szerettél volna lenni vele. De ha csak benned bízik...!! Ez eléggé nehéz helyzet..! Az lenne a helyes,a törvényszerű,ha nem barátkoznál vele,de tudod nem mindig a helyes megoldás a legjobb...!!!!!!!! :) Már az is haladás ha bízik benned,és ezt a bizalmat nem kéne elveszíteni. Szia! :D
2010. máj. 16. 14:38
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Tudom, kicsit megkésve, de lehetséges még megtudom nyugtatni a lelkedet ha a barátság mellett döntöttél, hogy semmi rosszat nem követtél el ezzel. Én is hasonló cipőben jártam egy évvel ez előtt. Külföldről költöztem Magyarországra egyedül és mivel még hátra volt két évem a gimnáziumból, így új iskolába mentem, magam vagyok,élek Magyarországon. Az édesapám tavaly halt meg rákban, 1 hónappal a nagymamám után, és mivel elég zárkózott lány vagyok, senki felé nem nyíltam meg, csak az iskolának, a munkának, és a sportnak éltem. Mikor az egyik tanárom, észrevette hogy milyen magányos vagyok, és elkezdett velem beszélgetni az iskolában, szünetekben, tavaly nagyon jóban lettünk. És történetesen mindketten imádjuk a sportot, én focizok is, így mi is szoktunk együtt meccsre járni, sőt gyakran kint van az enyémen is, tisztelem, szeretem őt, felnézek rá, és sokat tanulok tőle, ő az egyetlen barátom, az egyetlen ember akire számíthatok. Soha nem mélyült el a kapcsolatunk, sem egy ölelés, sem egy csók, semmi, nincs senkije sem, de mindketten tudjuk ,hogy ezt nem szabad, valóban többet érzek iránta, mint szabadna, de ő egy olyan ember akire mindig számíthatok, bármikor felhívhatom meghallgat. Semmi rossz nincs ebben, amikor egy tanár törődik a diákjával, sokkal jobban élvezik a diákok az iskolát, ha tudják hogy semmivel sem kevesebbek mint a tanárok, csupán tisztelniük kell őket. Én meg is mondtam a Tanár Úrnak, hogy tisztelem őt, és szeretem mint embert, sőt mióta meghalt az édesapám, azóta úgy mond ő a pót apukám. És nagyon örülök, hogy ilyen jó a kapcsolatom vele, mások is tudják az iskolában a Tanárok is, van aki rossz szemmel nézi, de csak irigyek (: Nem foglalkoztunk vele, hisz alaptalanok a pletykák, és azt hiszem mindkettőnknek többet ér ez a barátság, mint hogy azon aggódjunk ki mit mond/gondol a hátunk mögött. 18/L
2011. szept. 29. 22:06
 16/17 anonim válasza:

Hogy oszinte legyek en tortenetesen egy 14 eves ertelmes kituno tanulo vagyok (lany) es a nemettanarom (no 39 eves anyukamnal egy evvel fiatalabb) az egyik legjobb baratnom ..... Most nyolcadikos vagyol mindjart ballagok es iszoyatosan fog hoanyozni jovopre a gimiben.. Az egesz ptodikben kezdodott mikor is matekot es nemetett tanitott nekem .. Imadtam az orait figyeltem de tanulnom nem nagyon kelett mert minden ment magatol is, hatodikban kierultbh ne, fog semmibol tano. Es kideru .. Egesz evben mikor a folyoson talakoztunk beszelgettunk mert en is nekem is hiynyzott es szerintem enis is hianyoztam neki mindog figyelt rambes osmertbengem folyamatosan mig valtoztam addig is mindig erdekelte ami velem kapcsolatopsbde nemnoyl

An maniakus szinten dehogyis caak ugy szimplan annyirabjofej volt vegig.. Hetedikben kiderultbh megint nem fog tanitani es megkaptama. Violag legrosszab nemettanarat pocost aki jat hogyismondjam.. Nem reszleteznem... Nyolcadikevelejem mar majdnem minden remeny elveszett bennem meg benne isne skideultnh o tanitja a nemetet egesz evben annyira jo volt levelezo versenyt is csinaltunka miben egyebkent orszagos negyedik lettem :) es mindog megbeszeltem vele m,indent de komyolamy mindent kb 3 hetebpedig mostmar elmondom nekinabszerelminugyeimetbisnesnaegit nekem h osszejojjon de komolyan adja antippeket biztat meg minden es vegigberdeklnio h ,i vanvveleme spesbpersze engemnis erdekel h ,i van vele.. Holnap elsze egy idore az butolso nemetoram mert olyan gikibe megyek ahol franciatves angholt fogok tanulninnemetert bmeg nem :( debvisszajarok makd hozzabeztva levelezoversenyt csinalni nmerttbebe iden hetedikes voltamnes allornjovorennyolcadikos leszek benne szoval szintentartom anemettudasom es talalkotzok vele.. H mi leszbtizedikbenbazt nem tudom de jovopre nisnes nayorn is nagyon fog hianyzupnin<3

2014. jún. 4. 22:40
 17/17 anonim válasza:
Bocanaat a helyesirasi elirasi hibakert
2014. jún. 4. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!