Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jó képességekkel nem menni...

Jó képességekkel nem menni egyetemre?

Figyelt kérdés
Jelenleg gimnáziumba járok, és jó tanuló vagyok, sok minden érdekel, elég széles területen jól teljesítek. Ha egyetemre mennék, valószínűleg valami mérnöki szakra, de az elvárásokkal ellentétben nincs túl sok kedvem egyetemre járni, és még évekig tanulni. Megéri egy jobb képességű embernek egyetem helyett egy egyszerűbb, kreatív szakmát választania? (leginkább a szakács jöhet szóba) bocsánat ha nagyképűen hangzik a kérdés

2014. márc. 6. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Menj egyetemre, tudd le most míg könnyebb a helyzeted és ennyi dolgod van.

Utána ha nagyon nem bírsz magaddal akkor majd átképzed magad szabadidődben, ennyi.

2014. márc. 6. 20:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Megbánnád. Egy szakácsot ugráltatnak, a nők nem szeretik, ha zsír és hagymaszagú a párjuk, stb, szóval közelről ezek a kreatív munkák nem annyira szépek. És hát egyetem után mégiscsak jobban lehet keresni, főleg ha valóban van eszed és kreativitásod ahhoz is. A gépészmérnököket keresik és jól fizetik, míg a szakácsok már inkább csak külföldön tudnak elhelyezkedni és sokat dolgoznak, gondolj bele, nekik szilveszterkor, karácsonykor is főzni kell, sőt olyankor kell igazán, nem lehetnél a családod mellett.
2014. márc. 6. 20:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Hiba magaddal szemben...

Ez a kormányzati propaganda hogy jó szakmával rendelkezőké a világ...egy nagy hazugság.

Mint előző válaszadó írta, először egyetem..pl. menjél el élelmiszer mérnöknek...utána vagy közben estin végezd el a szakács szakmát...na akkor van rálátásod és lehetőséged választani hogy főzöl egy étteremben/hotelben vagy külföld, vagy egy élelmiszercégnél termékfejlesztő vagy (ott nagy előny ha szakács is vagy)..esetleg közigazgatásba mész dolgozni a diplomáddal. Ennyi...ha szakmát tanulsz és nem jön be valami akkor később sokkal nehezebb lesz hozzáfogni tanulni.

2014. márc. 7. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!