A szüleim miért nem fogadják el hogy egyetemre akarok menni?
régebben felvetettem apának egy Bp.-i egyetem ötletét mert megtetszett 1 szakma meg japánul is akarok ott tanulni erre ő kivolt akadva hogy miért olyan messzire meg hogy az milyen drága meg sok lenne a költség...
aztán most h közeledik az érettségi újra mondtam anyának de ő is elég furán nézett rám és ő meg azt mondta hogy japánul itthon is megtudnék tanulni a netről...
de amikor meg kérdezem tőlük hogy van-e jobb ötletük hogy mit csináljak nem mondanak semmit max annyit h amit akarok azt is nagy nehezen -.-
na most mit csináljak mert igy is nagy nehezen találtam meg azt amit szeretnék csinálni a jövőben de a szüleim teljesen lelomboztak
"nagy nehezen találtam meg azt amit szeretnék csinálni a jövőben"
Ha szabad megkérdeznem: mi az?
sajnos a btk-s diploma nem kifizetődő, de amúgy felveheted a diákhitelt, amiből fizetheted a kollégiumot, meg a kajádat, meg igényelhetsz szoctámot, illetve tanulj nagyon jól, és 2. félévtől kapsz tanulmányi ösztöndíjat.
ha ezt elmondod nekik, hajlani fognak, nyilvánvaló, hogy nincsenek tisztában a költségekkel, lehetőségekkel, és a régi világban élnek, ahol az egyetem a gazdagok kiváltsága volt. ez ma már nem így van, de ezt higgadtan kell nekik elmondani, nézz utána te is normálisan ezeknek.
köszönöm a válaszokat :)
konkrétan még nem döntöttem el hogy mire jelentkeznék csak van ami tetszik (nem pont a btk-n) és úgy gondoltam hogy mellette tanulnám a japánt is bár nem tudom ez így lehetséges-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!