Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kell a magyar irodalom,...

Miért kell a magyar irodalom, történelem?

Figyelt kérdés
Én 8 éve tanulok az iskolában.Még mindig kilátástalannak tűnik a helyzetem annak ellenére, hogy szinte mindent megtanulhattam művtöriből, irodalommal kapcsolatban.Most, amikor itt fagyoskodok a szobámban, azon gondolkodom, hogy miért pazaroltam el ennyi időt az életemből.Miért nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a reál tantárgyakra?annyi naplopó,semmit tevő ember él itt Magyarországon, hogy az iszonyat.(a pedagógusok között is nagyon sokan.)
2014. febr. 24. 00:49
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Rengeteg időt elloptak tőlem a képzetlenségük miatt a testneveléssel, az idióta osztályfőnöki órákkal,

ők akkor megéltek valamiből

én pedig még mindig egy senki vagyok.

mert elvárták , hogy mindent tudjunk, de átadni a tudásukat úgy, hogy érthetően, arra csak kevesen voltak képesek. szerencsétlen nyomorultak.Én lelkesen készültem az órákra, mert megbíztam bennük. nagyon sajnálom

2014. febr. 24. 00:58
 2/16 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban. Majd amikor bekerülsz egyetemre és szembesülsz a magát bölcsésznek nevező drogos, alkoholista, léhűtő csőcselékkel, akkor fogod megérteni igazán miről szólt ez az egész.

A humán tárgyak 90 százaléka nem több mint áltudományos okoskodás, csupán egy apró probléma van, a bölcsész professzor éppen olyan semmirekellő senki, mint a diákja. A bölcsész tárgyak nem érted, hanem önmagukért vannak oktatva, hogy általános iskolai tanártól az MTA-ban ülő múmiákig legyen munkája a humán csürhének.

A nyelvszakosoktól elnézést kérek. Náluk kb. 10% tényleg hasznos munkát végez.

2014. febr. 24. 01:15
 3/16 A kérdező kommentje:
Miért kell ezekkel a dolgokkal ennyit foglalkozni?(kötelező iskolai program volt 1956, 1848)Miért magolunk évszámokat, ha utána arra sem vagyunk képesek, hogy megfogjunk egy kaszát?Miért voltam akkora állat, hogy komolyan vettem a tanáraimat?
2014. febr. 24. 01:17
 4/16 A kérdező kommentje:

Most látom a hozzászólásodat. :)

teljesen magam alatt vagyok.

2014. febr. 24. 01:19
 5/16 anonim ***** válasza:
Most érettségizel?
2014. febr. 24. 11:24
 6/16 anonim ***** válasza:

A "Magyar" Irodalmat átnevezhetnék sima irodalomra,

mert t.képpen nem csak a magyar irodalom az anyag

Legalábbis nálunk volt szó orosz, francia, német, angol irodalomról is

2014. febr. 24. 11:27
 7/16 anonim ***** válasza:

Feltételezem hogy nyolcadikos vagy, ne aggódj kinőssz ebből a stádiumból.

Én csak annyit mondok hogy valószínűleg a tanáraid szarok, és nem a tananyag.

Ja meg annyit hogy én nem szeretnék egy olyan világban élni ahol nem tanítanak irodalmat/történelmet és az emberek tulnyomó többsége a való világ meg hasonló vackokon ölné az agysejtjeit

2014. febr. 24. 18:18
 8/16 anonim ***** válasza:
Azért kell, hogy ne legyenek ilyen magukon kívül semmi mást nem értékelő emberegyedek, mint például itt az egyik válaszoló. Hogy kicsit tágítsák a látókörödet az ezeken az órákon megszerzett ismeretanyag, mert például, ha nem lett volna 1848 vagy 1956 és még megannyi ilyen esemény, akkor szerinted itt ülnél ma, és ezt a gyönyörű nyelvet beszélnéd? Hát, nagyon nem! Valami bekebelező ország martalékai lennénk, múlt nélkül, valamiféle ismeretlen nyelven karattyolva gyökértelenül. Hát, igen, ezt próbálja megóvni ma az a "humán csürhe" - illetve annak is a normális része.
2014. febr. 24. 18:48
 9/16 A kérdező kommentje:

nem hiszem.:)

1956 nélkül is felbomlott volna a Szovjetunió.1848 nélkül is szabadok lehettünk volna.(ki tudhatja?)

én csak sajnálom azokat, akik fölöslegesen gyilkolták le embertársaikat, haltak meg a semmiért.

2014. febr. 24. 20:27
 10/16 A kérdező kommentje:

tisztában vagyok azzal, hogy egy nép többet ki tud hozni magából, mint egy gyökértelen tömeg. fontos,hogy tudjunk azokról a dolgokról, amik összekötnek minket,

de nem kéne ennyi energiát, időt elpocsékolni, mert teljesen fölösleges.

2014. febr. 24. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!