Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni a törikupában?

Tudnátok segíteni a törikupában?

Figyelt kérdés

Mindenhol utánanéztem de ezt a feladatot nem tudom megfejteni :D Pedig már csak ez az 1 kéne és kész vagyok.:

3. Melyik történelmi személy mondhatta volna? Írd a mondat után a történelmi személy nevét!

a, Édesapám intelmekkel látott el":

b, Velencei származásom zavarta a főurakat, és ezért velem szemben Aba Sámuelt választották királlyá":

c, Felállítottam az első kancelláriát":

d, Egyetemet alapítottam Pécsett":

e, Elismertem a konstanzi zsinatot a magyar királyok főkegyúri jogát":

f, Helyettem leginkább Ilona nevű feleségem kormányzott, és az Aradi gyűlésen leszámolt a főurakkal":

Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm! :)

#verseny #házi #gyakorlás #nyertes #történelem kupa
2014. febr. 23. 13:50
 1/2 anonim ***** válasza:

a) Imre herceghez (apja Szent István)

b) Orseolo Péter

c)

d) Nagy Lajos

e) Luxemburgi Zsigmond

f) II. Béla

Amúgy ez lustaság a részedről, mert ha beírod, hogy "konstanzi zsinat", "aradi országgyűlés", vagy akármit, 2 perc alatt utána tudnál nézni a dolgoknak...

2014. febr. 23. 14:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Királyi kancellária: III. Béla
2014. febr. 23. 18:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!