Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan NE izguljak egy verseny...

Hogyan NE izguljak egy versenyen? A többi lent.

Figyelt kérdés
Március 4.-én angol sulis szavalversenyre megyek, és nagyon parázós vagyok. Előtte is parázok de amikor ki kell állnom akor nyilal csak belém mégjobban... Még az is nehezíti a dolgot, hogy soha nem voltam se magyar se angol szavalóversenyen úgyhogy tapasztalatom sincs...ha adnátok tanácsot, izgulásomat hogy győzhetném le megköszönném!

2014. febr. 22. 09:39
 1/1 anonim válasza:
Én is ilyen izgulós vagyok sokszor! én már elsős korom óta járok mindenféle szavalóversenyre és talán 7 év alatt csak 1-szer volt olyan h ne kalapált volna a szívem és izgultam volna:) de ez benne van a pakliban... nekem eleinte az segített h a már jól megtanult szöveget felmondod magadnak a tükör előtt és a saját szemedbe nézel, másodszor pedig csak a szádat nézd h mennyire nyitod ki a szád meg h mennyire kerekíted a szavakat. (leginkább ezt figyelik egy szavalón) és még ami személyes észrevétel: mikor mondod "közönség" előtt a versedet akkor ne akadjon le a szemed a zsűrin vagy a falon ezen nagyon sokan megbuknak mert görcsösen figyelik a falat és belezavarodnak, vagy lámpalázat kap attól h akit ő néz az folyamatosan nézi őt és csak azt figyeli h mikor hibázik!!! én mindig arra gondolok miközben szavalok h: páztázzon a tekintet jajj erre még nem néztem és használom az arc mimikámat is;) (arc játék pl:mikor hülye fejet vágy valaki csak ezt egy vershez illően) sajnos az izgulás elkerülhetetlen:( de ha ezeket megcsinálod és akarod is (én csak a díjért megyek általában az jár a fejemben:DD) akkor lehet h nem fogsz görcsösen izgulni:)))
2014. febr. 25. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!