Aki hülye az is marad?

Figyelt kérdés

21 évesen nagyon buta vagyok, nagyon tompa az agyam is, sokszor azt sem tudom mit mondok, csak beszélek hülyeséget, kezdem elveszíteni a fejem. Gondolom ezt a butaságom okozza, és ez kihat a lelki és érzelmi világomra is, sokszor már élni sincs kedvem...

Még alsó osztályos koromban beestem egy pincébe és betörtem a fejem, attól gezdeve romlott a tanulásom, olvasni és számolni is nehezen tudtam, feledékenység és stb és stb.

A szüleim (talán a baleset miatt) hanyagolták a tanulást, és még a tanárokkal is beszélt hogy nézzék el nekem hogy ha nem tanultam meg ezt azt, és nem ment az olvasás, és annyira elhanyagoltam én is hogy semmi sem érdekelt, 1/2 verset megtanultam hogy nem legyen mindenből rossz jegyem, de oda sem figyeltem az órákon rajzolgattam, meg mindig máshol járt az agyam, az osztálytáraim kiközösítettek, ahelyett hogy segítettek volna, és ovodásnak éreztem magam, senkit nem érdekelt hogy én nekem nem megy, azt mondták a szüleim is: "hogyha nem megy nem kell erőltetni, úgysem lesz belőled professzor"

az iskolát nagyon nehzen befejeztem, a tanárok elnézően átengedtek a vizsgákon, mert tudták hogy bamba vagyok mindenből... Suli után elkeztem zenét tanulni vagyishát dobolni, nem sok minden kell oda, de aztán tanulgattam a zongorát és a gitárt is, most elkezdtem dolgozni és elgondolkodtam hogy mi lett belőlem, minden nap ezen jár a fejem, hogy semmit sem tudok, a világról az életről, egy buta 21 éves fiu vagyok, még komunikálni sem tudok nagyon, mert a szókincsem is elég gyenge, sok szónak a jelentését sem tudom, s ezért inkább nem is beszélgetek senkivel, nincsenek jó barátaim, nincsen barátnőm, volt már akinek tetszettem de nem mertem belemenni a kapcsolatba mert szégyeltem hogy utóbb rájön milyen hülye vagyok és dob. Szívem szerint újra születnék, mindent másképp tennék.

Azt szeretném ha valaki tanácsolna valamit, hogy mihez kezdjek, valami internetes oldal, ahol lehet fejleszteni a tudtomat, stb, stb. vagy nem tudom, lehet e még rá esély, hogy megokosodjak, sokszor próbáltam magamtól, már átnéztem a füzetimet is többször, de a lényeget fel sem fogtam, lehet még rá esély, vagy semmi értelme hogy mostantól elkezdjek valamit tanulni amit az iskolában le se szartam...

2014. febr. 19. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy tökéletes az írásod, de ahogy ezt megfogalmaztad, az itteni kérdezők között még mindig az okosabb 50%-ban vagy, szerintem nem vagy buta, csak tompa. Nem biztos, hogy a gyengéidet kellene fejlesztened, hanem inkább azt megtalálni, hogy miben vagy jó.
2014. febr. 19. 10:11
 2/6 A kérdező kommentje:
igen, ezt elég gyorsan írtam, és elég gyengén van fogalmazva, nyilván ebben is buta vagyok, de most mindenből jó akarok lenni, okos, ha kérdeznek valamit nem azt mondani hogy nem tudom, vagy nem értem ezt a szót, mert még nem hallottam róla...
2014. febr. 19. 10:14
 3/6 anonim ***** válasza:

akkor ráerősítek az #1-re: a fogalmazásod alapján sem a szókincsed, sem a stílusod nem azt mutatja, hogy buta vagy

beléd nevelték, és te elhiszed, ez a baj ... ezt változtasd meg magadba, és onnantól az ismeretszerzés is jobban fog működni ... tehát az első, hogy addig mondogatod magadnak, hogy okos vagy amíg el nem hiszed

2014. febr. 19. 10:27
 4/6 intrepid ***** válasza:
Kamu! Te nem vagy buta, csak teszteled a reakcióinkat.
2014. febr. 19. 10:29
 5/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Ez egy abszolút kamu kérdés. Aki nehezen olvas, az nem ír így. Aki fél verset meg tud tanulni, az egy egészet is. "a szókincsem is elég gyenge" - akkor legalább írtál volna úgy. Fogj egy jó könyvet, és olvass, ha ennyire unatkozol.
2014. febr. 19. 11:20
 6/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Pont arról beszélek, hogy az írásod alapján egyáltalán nem vagyok buta, azokkal értek egyet, akik szerint bemagyarázod magadnak.

Arról nem is beszélve, hogy nem attól okos valaki, hogy mindent tud, mert ilyen ember nincs is, inkább a buta emberek szokták eljátszani ezt. Az okos ember attól okos, hogy egyre többet akar tudni, és az alapján, amit írtál, te jó úton jársz.

2014. febr. 19. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!