Aki érettségizett EMELT szinten bioszból! Leírnád az élményedet?
Az írásbelik fent vannak az OM honlapján. Én 2009 májusában írtam. Nem volt semmi extra, volt rá elég idő is. Számológépet lehetett használni.
Szóbelin az A feladatban a szén körforgásáról kellett beszélnem, néhány példát mondani populációk közötti kölcsönhatásra.
A B feladatban egy szöveg volt a Humán Genom Projektről. El kellett mondanom a lényegét (ami benne volt a szövegben amúgy...), a DNS szerkezetét, meg volt hozzá egy számolós feladat.
A tanárok rendesek voltak. Előttem egy gyerek sík hülye volt, de még abból is megpróbáltak kiszedni mindent, amit lehetett...
A szóbelim max. pontos lett, az írásbelim talán 92%, összességében meg 95.
Az írásbeli központi. Nem igazán lehet róla mit mondani. Az egyik esszé az esetek 90%-ban növénytan, arra érdemes ráfeküdni. Nekem is az volt tavaly (évgyűrűk). Kb. ennyi jó tanács:D
A szóbelin nekem ezek voltak:
- A. tétel: Öröklésmenetek (domináns-recesszív, intermedier, kodomináns) + kodomináns örölésmenethez egy vércsoportos feladat, amiben egy kis immunológia is volt (antigén-antitest fogalma)
- B. tétel: Telomérák szerepe az öregedésben, daganatok, DNS-replikáció, szívinfarktus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!