Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy osztályoznak érettségin?

Hogy osztályoznak érettségin?

Figyelt kérdés
Pl:ha én töriből elérek 30%-ot és 2-es lesz az írásbelim,de szóbalin meg tökéletesen elmondom a tételt(mintha órán felelnék és az 5-ös lesz) akkor hanyast kapok össz-vissz törire? És ha megvan az összes szóbelim,ugye egy nap le felelek mindenből akkor ott helyben megmondják,hogy miből hanyas lettem és adják is az érettségit? vagy azt később adják oda?
2014. jan. 26. 21:40
 1/2 anonim ***** válasza:

A szóbeli keveset javít rajta, nekem jól sikerültek, mégsem vitték föl az írásbeli eredményét, csak 2-3%-kal, az írásbelin több múlik. Persze ha nagyon tanulsz rá és jól megy, akkor feljebb viheti, de nem fogja megmenteni.

Nem helyben mondják meg, hanem az érettségi utolsó napján, miután már mindenki leérettségizett, egy ilyen kis ünnepség keretében átadják a bizonyítványt, aki kiemelkedően teljesített, annak esetleg gratulálnak és ennyi.

2014. jan. 26. 21:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem lesz kettes az írásbelid, se ötös a szóbelid, mivel nem osztályozzák, csak pontozzák.

A szóbelivel nagyjából egy jegyet tudsz javítani.

Itt megtalálod a pontozási arányokat minden tárgyhoz a vizsgaleírásoknál: [link]

Nem mondják meg helyben, mondjuk 3 napig szóbelizik egy osztály, és a harmadik nap végén mondják meg.

2014. jan. 26. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!