Elég lesz 360 pont magyar szakra?
államilag támogatottra
Elte, Károli vagy Pázmány
Tavaly nagyon kevés volt, 300 alatt, de előtte meg 400 pont körül voltak.
Ez csakis azon múlik, hogy a többi jelentkezőnek milyen pontszámai lesznek, illetve, hogy hány államilag támogatott hely lesz.
Tavaly 295 pont volt, kicsit téptem a hajam, mikor megláttam, holott a belem kidolgoztam a jó magyar emeltért, erre kiderül, hogy kb. lepkefingnyi tudással is be lehetett volna kerülni. Mondjuk látszik is, kik azok, akiknek kevés pontja lett..
Eltén 160 a keret, Károlin 40, szóval több, mint amennyi embert tavaly felvettek.
Most is kötelező az emelt, és sok ember nem jön sima magyar szakra, inkább tanárira.
Tudom, hogy mitől függ a ponthatár, de jelentősen több vagy kevesebb nem nagyon szokott lenni.. Én úgy gondolom, hogy elég lesz, de jó lenne egy kis biztatás, mert be vagyok sz*rva kicsit :D
kétlem, hogy így lenne
mindig a jelentkezők pontszáma határozza meg a ponthatárt, különben az egyetemek vagy túl sok vagy túl kevés gyereket vennének fel
emelt magyar érettségi nagyon nehéz, és tanárképzés miatt sokat nem oda jelentkeznek, plusz látható az oda jelentkezők átlagpontszáma is, ami 350-360 körül volt tavaly
ezekre a 240 pontos szakokra azért lehetett ilyen kevés, mert felvettek mindenkit, aki első helyen jelölte
ki van mindig írva, hogy mennyi embert vesznek fel, és ez nem változott idén
ja, és az nekünk is jó :D
viszont a pontokat nem az állam variálja (kivéve azt a 16 szakot)
évről évre egyre kevesebben jelentkeznek felsőoktatásba, ami szintén jó, már nekünk, akik jelentkeznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!