Melyik a jobb főiskola/egyetem?
Esterházy Károly Főiskola, Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi kar vagy Bessenyei György Főiskola Nyíregyháza? Mindegyiken magyar tanár szak.
Rengeteg kérdésem van, sajnos a szüleim nem jártasok ezekben, és a tanárok sem túl közlékenyek. Az egyik azt mondta h van alkalmassági vizsga, a másik pedig azt, hogy ő nem tud ilyenről. Szerintetek? Nagyon bizonytalan vagyok, senki sem tud segíteni.
Az alkalmassági vizsga miből áll? Tudnál nekem segíteni?
Ha választani kellene akkor mindenféleképpen az Eszterházyra mennék, az a legszimpatikusabb. Fontos lenne ezen a környéken maradnom.
Ha tanár szakra szeretnél menni, akkor van alkalmassági, ha szimpla magyar szakra, akkor nincs. De tanárszakra csak szakpárban jelentkezhetsz. Én inkább a tanárképzést javaslom.
A sima magyarnak nem sok értelme van, alig lehet vele elhelyezkedni. Talán, ha "nagyobb nevű" egyetemen, nagyon jó eredménnyel végeznéd, de akkor is inkább a különböző gyakornoki programokban van esélyed.
Kicsit kezd az agyamra menni ez az egész. Semmivel sem lehet elhelyezkedni ami nem matekkal kapcsolatos. Eddig informatikát tanultam, de nehéz. A magyart viszont nagyon szerem, és nagyon jó.
Szörnyű, hogy az ember már nem csinálhatja azt amit szeretne, mert tudja, hogy "éhen hal".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!