Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az orvosin tanult biofizika...

Zoe.01 kérdése:

Az orvosin tanult biofizika főként mely középiskolai témakörökhöz kapcsolódik?

Figyelt kérdés

pl, hőtan, elektrosztatika.. sokat segít ha gimiben ráhajtunk emelt kémia mellett erre a tárgyra is gondolom...

köszönöm a válaszokat.

2014. jan. 18. 21:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Érdemes a sulik honlapján tájékozódni, sok érdekességet meg lehet találni, ha kicsit kutakodik az ember.

SZTE-n pl. ez a biofizika tematika:

[link] (lap vége felé van a részletes tematika)

Második félév: [link]

SOTE:

[link]

[link] (előadások fülre kattintva)

PTE:

[link]

A debreceni jelszavas.

És mindezt úgy találtam meg, hogy csak az egyik egyetemre járok:P

2014. jan. 20. 15:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2014. jan. 21. 17:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Ezeket én is néztem, de nagyon sok és részletes. Nagyobb vonalakban nem lehetne
2014. jan. 21. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Fénytanból a fény természetétől a lencsék nevezetes sugaraiig minden, a tükrök azok nem kellenek, csak szóró meg gyűjtőlencse. Hőtan ami elég fontos még, a termodinamikai rész főleg, de a maradékot meg kémián kérdezik. Kellenek még a hullámok, hang. Az atomszerkezet és radioaktív sugarázás is nagyon fontos, elég sok tétel szól ezekről. Plusz alapfogalmakat kérdeztek még esetleg minimumkérdések közt vagy előjöttek valahol.. pl munka, teljesítmény, erő, lendület, perdület, forgatónyomaték ,gyorsulás, szögsebesség, áramerősség, ellenállás stb. Most így ennyi jut eszembe..:)

Egyébként annyira nem segít sokat, ezt a pár dolgot gyorsan meg tudod tanulni ha már ott vagy akkor is. Persze nyilván nem hátrány. De inkább kémiázz és bioszozz, előbb kerülj be, az a legfontosabb, utána nem lesz gond ezzel sem :) Sok sikert! :)

2014. jan. 28. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!