Milyen jellegű kutatásokban vehet részt egy biofizikus?
Figyelt kérdés
Mármint annál konkrétabban, hogy biofizikai kutatásokban. Melyek azok a kutatási területek, ahol biofizikusokra van szükség?2012. jún. 6. 22:15
1/3 anonim válasza:
Egy példa: beültethető orvosi műszerek, mint a pacemaker. Biztos van más is, nekem ez ugrott be elsőre.
2/3 polarbeer válasza:
Én a következőket szeretném kutatni: mi alapján találja meg egy vízirovar a vizet? A víz veri vissza a legpolárisabb fényt? És a metálfényezésú autók, meg a tükrök? Miért csíkos a zebra? Mi az összefüggés a böglyök, szitakötők hatalmas, színezett szeme, a látásuk, a víz felé való mozgásuk, és prédáik közt? Hogyan működik a keringőbogarak osztott szeme?
Ezekre a kérdésekre a biofizika ad választ, azon belül is, én a fototaxis jelenségét vizsgálnám a fent említett kérdések tükrében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!