Ti elhalasztanátok így a szakdogát meg a záróvizsgát?
Ba germanisztika szakos vagyok, most 3. éves. A következő félévemben elmaradott tárgyakkal együtt 13 tantárgyam lesz. Vannak közöttük elég nehezek is. Na mindegy, a lényeg, hogy azon gondolkodok, hogy inkább azon leszek a következő félévben, hogy meglegyen minden tárgyam. Közben most jelentkeztem egy szeptemberi 2 éves turizmus felsőfokú szakképzésre is. Úgy gondoltam, hogy a szakdogát majd megírom nyáron, a záróvizsgát pedig jövő ilyenkor teszem le, szóval az új szakommal párhuzamosan. Szerintetek jó ötlet? Jah, azt még tudni kell, hogy április környékén lesz egy komolyabb műtétem, ami miatt egyhuzamban ki kell hagynom 2 hetet a suliból, meg a műtét előkészületei miatt is egy-egy napokat nem tudok majd suliba menni.
Bár logikusabbnak meg biztosabbnak érzem a halasztást, hogy tényleg jól feltudjak készülni, meg hogy a mostani tárgyaim meglegyenek, de azért kicsit lelkiismeretfurdalásom van, mert tényleg úgy érzem, hogy ebben a félévben nem menne, és én nem vagyok ilyen halasztgató meg kifogáskereső típus...meg egy kicsit attól is félek hogy az új szak mellett vajon mennyi időm lenne államvizsgára készülni. Ti hogyan választanátok?
13 tárgy mellett nagyon nehéz lenne még záróvizsgáznod is. Így jó ötletnek tűnik a halasztás. De abba is gondolj bele, hogy ha szeptembertől elkezdesz egy másik képzést, akkor arra is tanulnod kell majd, így párhuzamosan kell a két különféle vizsgádra készülnöd.
De neked kell eldöntened ezt a dolgot.
Én valószínűleg halasztanék és nem várnék egy évet a záróvizsgával, hanem még januárban lezáróznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!