Egyetem, mérnökök?
Az a helyzet, hogy gépésznek tanulok, és a továbbtanuláson gondolkoztam. Ha meg akarom szerezni a mérnöki diplomát, ahhoz előtte a technikumot is le kell tennem, vagy...?
Hányas átlaggal van esélyem bekerülni a BME-re?
Semmiféle technikum nem kell, egy érettségi a feltétel a BSC képzésre.
Az átlag nagyon iskolafüggő, de a lényeges tárgyakból 4-5 (emelt szint) alatt kár rá időt pocsékolni.
Az egyetemi képzés teljesen más mint egy szakközépiskola.
Mivel a gépészetre nincsen rálátásom, az iskolában az informatika-szak tantervébe tekintettem bele.
Amit programozás néven tanulnak, az az emelt érettségi fele-harmada tananyag, egyetemen egy-két hét alatt prog1ből letanítják. Előnye kb nulla, otthon pár nap/hét alatt bárki előre megtanulja.
Az iskola honlapján OSZTV eredményeket kerestem, de csak egy 2010-es volt.
A tanári anyagok közt a "Hogyan teszed be az elefántot a hűtőbe?" diasor a komolyságról is sokat mond. Meg sem mertem nézni a többit.
Szumma: ne alapozz arra hogy neked itt mindent megtanítanak. Keress egy fizika és matematika könyvet, készülj fel otthon az emelt szintű érettségire. Beszéld rá a tanáraidat hogy emeltre jelentkeznél (legalább matekból) és csináld meg 70-90%-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!