Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizhetek olyan tantárgy...

Érettségizhetek olyan tantárgyból, amit nem tanultam a középiskolámban?

Figyelt kérdés

Ofőmtől azt hallottam, hogy nem... de már hallottam, hogy valaki így érettségizett.

Ti nem tudjátok?

2014. jan. 11. 07:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Első vagyaok. Nem vagyok naprakész az érettségiket követően, nem ma volt az, amikor én érettségiztem (1995). Viszont akkoriban nekünk ez a "két évig kell tanulni az adott tárgyat" volt az érettségi vizsgakövetelmény, ezért merészeltem leírni. Nekem is volt olyan osztálytársam, aki szeretett volna olyan tárgyból vizsgázni, amit csak egy évig tanultunk (pl. biológia), ezért nem lehetett neki. És a földrajzot is csak azért hozták vissza negyedikben, mert azt is csak egy évig tanultuk eredetileg. Aztán az osztály kollektíven jelezte, hogy földrajzból akar érettségizni, és elintézte az igazgató, hogy legyen negyedikben földrajz oktatás, mert hivatalosan kell a két év. Szóval 1995-bem még ez volt a szabály.
2014. jan. 14. 10:29
 12/14 anonim ***** válasza:
95-ben még tényleg ez volt a szabály, tudom. De 2005 óta egy egészen új érettségi rendszer van. Sőt, a részletkérdésekben még az is folyamatosan változik. Éppen ezért nem szerencsés két évtizedes elavult információk alapján válaszolni.
2014. jan. 14. 15:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Mindenképp kell osztályozóvizsgáznod, ha nem tanultad tárgyat a középiskolában-

Különben nem vagy érettségire bocsátható

2014. febr. 5. 19:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Miért, milyen tárgyból akarnál menni?
2014. febr. 5. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!