Milyen második idegen nyelvet válasszak?
Angolból már van egy nyelvvizsgám. Most vagyok első éves egyetemista. Szeretnék mégegy idegen nyelvet megtanulni, de nem tudom, melyik legyen az. Gimiben tanultam (tanították) németet, de azt nem nekem találták ki. Még általánosban tanultam olaszul pár évig, ehhez kedvet is érzek. Gondolkodtam még rajta, hogy esetleg franciát tanulnék, vagy esetleg spanyolt.
Melyik lenne a legjobb választás szerintetek? Melyik könnyebb, melyik nehezebb, illetve melyiknek venném nagyobb hasznát (ha esetleg külföldön akarnék dolgozni, de mindenképpen Európán belül). Én az olaszt viszonylag könnyűnek tartom, de érdemes tanulni? És a másik kettőt?
Köszi!
Az orosz alapjában érdekelne, csak nem sok értelmét látom, mert az üzleti élethez nem sokat konyítok.
Angolul talán kijelenthetem, hogy nagyon jól beszélek, ezzel a nyelvvel el is mernék helyezkedni a diplomámmal, csak nem szeretnék olyan messzire menni. Azért gondoltam az olaszra, mert Olaszország viszonylag közel van, főleg egyes részei. De a francia meg az EU szempontjából elég fontos nyelv. Csak ha tényleg külföldön akarok dolgozni és szakmán belül, akkor ahhoz az adott nyelvet tényleg nagyon jól kell beszélnem. Nem csak megértetni magam. Ezért is lenne fontos, hogy olyan nyelv legyen, amit tényleg el tudok sajátítani majdhogy nem anyanyelvi szinten.
"Azért gondoltam az olaszra, mert Olaszország viszonylag közel van, főleg egyes részei."
Olaszország gazdaságilag kb. annyira fontos, mint egy fél Franciaország vagy 1/3 Németország.
Az orosz nyelv kb. a franciával van egy szinten fontosságban. Oroszország gazdaságilag és üzletileg törpe (leszámítva az olaj- és gázexportját), de az orosz regionális nyelv. Ha valaki Türkmenisztánban, Azerbajdzsánban vagy más hasonló nagyszerű helyeken kíván üzletelni, ott az orosz hasznos lehet. Na jó, Ukrajnában és Belorussziában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!