Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A nyelvészek miért variálnak...

A nyelvészek miért variálnak állandóan annyit a helyesírással?

Figyelt kérdés
Állandóan változtatnak rajta! Mert régen 1-jén most 1-én! Nem mindegy. És Január elsejétől kezdve mind a 2-t használhatod! Meg nem mindegy hogy tulajdonnév és Papp-pal, vagy köznév és pappal! Komolyan! miért nem mindegy? Állandóan variálják! Meg nem mindegy, hogy Nóbel-Díj vagy Állami díj. Nem mindegy a kettő. Mert ha valakiről van elnevezve akkor mind a 2 nagy betű és kötőjel.... Komolyan nem mindegy? Meg a földrajznevek... Ez a halálom volt! Nem mindegy , hogy mi marad nagy meg kisbetű ha i van a végén! Nem lenne egyszerűbb ha i van a végén minden kicsi, ha nincs akkor meg minden nagy? Komolyan! Mi a sz@rt variálnak?

2014. jan. 6. 19:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"A Nyest.hu egyébként lassan valami bulvár pletykalap szintjére süllyed, semmit sem tudnak lassan alaposan, mélyrehatóan, olvasmányosan leírni."

Szerintem ott minden olvasmányos, és amennyire ezzel egyidőben lehet, mélyreható. Ha ennél bonyolultabb lenne, nem értenék az emberek.

2016. júl. 7. 14:38
 12/12 BringaManó ***** válasza:

"Tudom, hogy így van, egyik professzorom az egyik írója."

Akkor azért sejthetnéd, hogy épp változik...

2016. júl. 7. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!