Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt történelem érettségi!...

R. Bettina kérdése:

Emelt történelem érettségi! Mit, hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most készülök emelt történelem érettségit tenni. Már 3évvel ezelőtt leérettségiztem közép szinten. Nem igazán tudom, hogy mit hogyan stb. Jelenleg töri könyvből tanulok (forrásközpontú), illetve megvettem a kidolgozott szóbelis könyvet. Hogyan kellene tanulnom? Javaslatokat, KONKRÉT ötletek várok, nem körülírással!
2014. jan. 3. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! En is iden erettsegizek emelt szinten tortenelembol.

Irasbelihez: fenn vannak az oktatasis oldalon, hogy mik az irasbelire a kovetelmenyek. Azokat alaposan tanuldd at a Szarays konyvbol + forrasokra, kepekre is fektess nagy hangsulyt!!! Hulyeseg elkezdeni elejetol tanulni az osszes lecket mert nem kovetelmeny az osszes.. Es mar csak 4 honapod van felkeszulni.

Ezen kivul csinald meg az elozo evi emelt erettsegiket + en megvettem a Maxim kiadotol 10 probaerettsegi tortenelembol.

Szobelihez: igazabol en meg ezzel nem foglalkoztam, de szobelis konyvet is kiad a Maxim kiado ( irasbelihez is hasznos lehet, egyebkent mind2 konyvbe van megoldas pl esszenel mik az elvarasok + rengeteg forras van mindket konyvbe! Szerintem hasznos)

Illetve az ELTE ad meg ki konyvet benne roviden kidolgozva az idei szobelis kovetelmenyeket. Segitseget nyujthat, de nem elegendo annyit tudni.. Hiszen szobelin 20 percet kell kitolteni.

2014. jan. 3. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Konkrétan ezek a követelmények: [link]

Konkrétan meg ezek az előző évek írásbeli feladatai: [link]

2014. jan. 3. 22:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)A követelményeket én is átnéztem (de azért nagyon köszönöm!, de ha nem veszem át elejétől a könyveket, akkor sok mindent nem fogok tudni, ettől viszont tartok. Te hogyan döntötted el ,hogy melyik lecke fontos és melyik nem? Száray-ból készülök, természetesen nézem a forrásokat, illetve a képeket is mindig. A térképes résszel mi a helyzet? Gondolok itt főleg népvándorlásokra... azok nekem nem igazán mennek(még..) Illetve, emelt érettségire a térképet nekem kell vinni vagy ott adják- mert mindenki mást mond..- illetve ha ott adnak akkor az új, (piros fedeles) vagy a régebbi kék fedeleset adják? Illetve ha én viszem, akkor melyiket kell vinnem?
2014. jan. 4. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Erre is ott van a válasz a fenti linken, a vizsgaleírásban. A színe ugyan nincs benne.
2014. jan. 4. 18:07
 5/7 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Az, hogy melyik lecket tanulom meg es melyiket nem : ott a vizsgakovetelmeny (oktatas.hu-n is megtalalod,illetve a 2. kommentelo szerintem be is linkelte (bar nem nyitottam meg))

Csak azokat tanulom meg alaposan amiket kernek.

Magadnak kell vidd az atlaszt irasbelire es valoban erdemes a Mozaikosat (piros) mert abba tobb minden benne van.

Szobelin adjak az atlaszt, iskolatol fugg, hogy epp nekik milyen van a konyvtarba.. Nalunk Mozaikos van.

2014. jan. 5. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Nepvandorlas meg 2013 majusiba volt benne terkepes feladatkent.. Nem hiszem h ugyanazt beletennek 1 evvel kesobb, persze essze formajaban felmerulhet....
2014. jan. 5. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat ! :)
2014. jan. 12. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!