Miért akar ennyi ember pszichológus lenni?
1. Annyira azért nem jellemző ez a népszerűség országszerte vagy világszerte. Te pont egy ilyen környezetben vagy. Nálunk a 100 emberből az évfolyamon én voltam az egyetlen, aki pszichológiára ment.
2. A korodbeliek majd rájönnek, hogy mégse annyira akarnak a pszichológiára menni, amikor megtudják, mekkora ára van (nem feltétlenül pénzben - sokkal inkább időben és egyéb dolgokban). És hogy ez nem olyan egyszerű, amilyennek ők gondolják. Ráadásul egyébként a legtöbben, akik erre a pályára készülnek, még csak nem is valók rá. Erre is később jönnek rá, mikor elcsesztek pár évet.
3. Egyébként sokat vesznek fel. Rettenetes túlképzés van. Csak az ELTE-re 250 embert vettek fel idén - teljesen feleslegesen. Nincs is szükség ennyire, és nem is tudnak feleennyien sem elhelyezkedni.
4. Nem látsz bele annyira a pszichológia összetettségébe - ezt úgy értem, hogy nem is gondolná az ember, mennyi ága van, és milyen különböző területeken lehet alkalmazni - és egyre inkább alkalmazzák is. Rengeteg olyan iránya van, ami csak most kezd el igazán fejlődni és a köztudatba bekerülni - ezek között bőven van olyan is, amely igenis olyan dolog, mint egy háziorvos. Van szükség pszichológusokra, ezt persze sokan nem ismerik be - rengeteg támadás és szkepticizmus éri ezt a szakmát, sokszor jogtalanul. Az emberek csak akkor fordulnak pszichológushoz, amikor már komoly baj van - pedig teljesen egészségesen is lehetne, az sem ciki. De ennél mélyebben nem akarok belemenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!