Ez most komoly? Nekem adják az osztályfőnöki figyelmeztetést?
Hetes vagyok a suliban. Tízórai szünetben a tanár kiment a teremből.
Én ettem a kajámat. Egyik osztálytársam beírt titokban 1 kis ötöst a tanár naplójába. De én ezt nem láttam, barátnőim mondták. Visszajött a tanár, észrevette a beírt jegyet, kérdezte ki volt? Ki látta? Senki.
Ki a hetes? Mondom én...
Láttad, hogy ki írta be a jegyet?
Nem.
Tanár: Jó akkor hozd ide a tájékoztató füzeted, osztályfőnökit kapsz!
EZ MI???
Pl. a mi házirendünkben szerepel, de az sajnos nincs fent neten. Nálunk a tízórai szünetében a felsős diákok (akik csak ebédelnek) a teremben maradhatnak és a mindenkori hetes felügyeli őket. Ha jó idő van és senki sem marad a teremben, akkor a hetes bezárja az ajtót és ő is kimegy az udvarra, ott az ügyeletes tanár felügyeli a diákokat. Ha valaki idétlenkedik a teremben, annak a monogramját a hetes felírja a táblára, ha durvább dolog történik, az egyik hetes elmegy tanárért, a másik az osztályban marad. De pl. ebben az iskolában is a tanár megérkezéséig a hetesek felügyelik az osztályt: [link]
Továbbá nálunk benne van a házirendben, hogy a példamutató hetest dicsérettel, a munkáját el nem végzőt pedig osztályfőnöki figyelmeztetéssel vagy intővel lehet "jutalmazni".
De... Én úgy értettem, hogy az osztálynaplóba lett beleírva. Ha csak a tanár füzetébe firkáltak, tényleg nagy ez a büntetés, de gondolom visszatartó erőnek szánta a tanár, hogy ne legyen több ilyen. De, ha a társad nem kapott beírást, az nagyon unfair.
Egyébként legközelebb egyél a táblának háttal, az osztályfőnöki asztal mellett, úgy rálátsz az osztályra és kész.
Így van, a házirendet kéne megnézni, szerintem kevés helyen van olyan, mint amit az előbb láttunk.
Mindentől függetlenül pedagógiailag és emberileg helytelen, ha egy tanár nem a valódi bűnös megtalálására törekszik, hanem a hetest bünteti meg helyette, csak hogy üssön egyet valakin és egymásnak ugrassza a gyerekeket. Ez nem szolgálja senkinek az erkölcsi fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!