Hogyan tanuljak jobban?
Most az a helyzet, hogy nagyon rossz tanuló vagyok :S Csak angolból vagyok jó(nyelvvizsgám is van), meg informatikából. Viszont az összes többi szarul megy, egy csomó külön tanárom van, és így is csak olyan szintre tudnak felhozni, hogy ne bukjak meg. Ha leülök és kinyitom a könyvet, 5 mondat után már fel sem fogom, amit leírnak, és nagyon elfáradok. Főként a történelem és a biológia megy nagyon rosszul. Megnéztem néhány tanulásmódszertannal foglalkozó weblapot, de nem nagyon segítenek :(
Vagy beteg vagyok, vagy egyszerűen hülye :|
Mit csináljak ? A mellékhatások ellenére vegyek Ritalint ?
menj el agykontroll tanfolyamra!
keresd az érdekességeket!
szellőztess!
mozogj!
egy szőlőcukrot!
igyál!
vagy próbáltad már őket?
Agykontrollra én mennék, de anyám azt mondja, hogy nagyon sok pénz. Van itthon 2 José Silva könyvem, de azokból nem tudom elsajátítani a dolgokat(képtelen vagy alfába kerülni)
Az iskolaváltás pedig nem opció, mivel nyelvi előkészítősbe járok, ráadásul 11. osztályos vagyok, és erre a 2 évre már nem szeretnék átmenni. Bár, ha így haladok, lesz ez több év is :S
De mi az amit ezzel a sors cuccal akartál mondani ? Vonzás törvénye, vagy mi ?
nem az előző vook, de ezotériával foglalkozom és sztem úgy értette a kedves válaszoló
hogy a sors figyelmeztető jeleket küldd ha letértünka helyes útról(én is 11félévkor váltottam sulit anno) 4éve...lovas suliba jártam, de nem jött nagyon össze sok avolt a nehezitő tényező, most már tudom h ott kellett hagynom, most felvettek a színművészetire:D és boldog vagyok:) megtaláltam a hivatásom:) lehet nem az valo neked amit tanulsz most:)
sztem te stresszes vagy és szorongsz. neked nem silvára van szükséged, hanem pihenésre, rendszeres napi félórás testmozgásra friss levegővel és normális, kiegyensúlyozott étkezésre.
nem kell mindenből tökéletesnek lenni! elnézve a sok, nihilben élő tinédzsert, téged nagyon is sokminden érdekel. egyébként pedig ha az angol és az informatika megy a legjobban, később büdös gazdag lehetsz az osztálytársaidhoz képest, akik elmennek közalkalmazotti töritanárállásba.
én is sok tárgyból nagyon rossz voltam, de volt két-három, amiből meg nagyon jó (országos versenyen második stb.). inkább arra vedd rá a szüleidet, hogy abban támogassanak, amiben igazán jó vagy, mert lehet, hogy totál elhúzol a többiek mellett. ezzel persze nem azt modnom, hogy a többi tárgyra ne készülj, de nyilvánvaló, hogy töriből nem leszel zseni.
én vagyok a 19:03-mas és pontosan arra gondoltam, amit 20:23-as magyarázott el végül is (neki köszönöm), pont erre a sorsfeladatra gondoltam:)
egyébként soha sem késő váltani iskolát.:)
óóóó szia!! én is nyelvi előkészítős vagyok!!! És nekem is ez volt a gondom! Pontosan ugyanez: akartam én tanulni, elő is vettem a könyvet, csak hát olyan volt, mintha egy falat vontak volna köztem és a könyv közé, és totálisan nem tudtam tanulni. Persze senki nem hitt nekem, és azt hitték hogy lusta vagyok -_-" ez a nyelvi előkészítők átka: teljesen ellustítanak egy éven keresztül. Sajnos nincs más módszer, kényszerítened kell magad a lehető legjobb teljesítményre. Szóval magolj. Így leszel kb hármas. Jövőre négyes, és mire végzős leszel, már egész jó tanuló leszel. (Azért, mert bele kell jönnöd újra a tanulásba)
Velem legalábbis így volt.
Szerencsére idén érettségizek. (és majdnem minden érettségi tárgyból ötös vagyok)
18.L
nem vagy hülye. az iskolarendszer az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!