Mivel ösztönözzem magam, hogy jobban tanuljak?
7.-es vagyok és kimondottan nem szeretek tanulni.
Valahogy ösztönözni szeretném magam.
a jegyeim: 6db 3 asom volt fél évkor és 5 db 4-esem
és 3db 5 ösöm.
A segítségeteket kérem, hogy szerintetek ez mennyire rossz és felnőtt koromba evvel mire fogom vinni.
1. Az hogy mire fogod vinni az életben abban a jegyeknek kb. 2% szerepe van.
2. Próbálj meg azokra a tárgyakra koncentrálni, amikben megtalálod az örömöd. Minden tárgynak, területnek megvan az érdekes, a való élettel kapcsolatos része( ez fokozottan igaz a természettudományokra, pl. fizika, kémia, matek , biológia stb. ).
Én azt vettem észre, hogy míg egyesek már általános/középiskolában is rendelkeznek elég ambícióval, mivel tetszik nekik a dolog, hogy jól teljesítenek, addig másoknak meg kell várniuk azt, hogy olyat tanulhassanak ami érdekli őket. Én se voltam jó tanuló, aztán sohasem hittem volna, de egyetemre mentem méghozzá mérnöknek. Annyira megtetszett, hogy szinte nincs is életem annyira hajtok azért, hogy legyen valaki belőlem, így én lettem az előző félévben a második legjobb tanuló.
De persze vannak, akiknek eleve jó képességeik vannak. Ez nevelés kérdése. Az ilyenek szinte nem is tanulnak és kapják az 5-öst. Én csak szorgalmas vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!