Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarországon tényleg csak...

Magyarországon tényleg csak diplomával illetve valamilyen felsőfokú végzettséggel lehet érvényesülni?

Figyelt kérdés

Ha van egy okos ember akkor annak mért kell diploma hogy érvényesüljön, az valamilyen papír nélkül is feltalálja magát nem? De ha csak szimplán egy átlagembert veszünk, nincs semmi kétkezi munka amiből itt meg lehet élni?

Csak a diploma által van jövőd ez az egyetlen út? Ha nem szerzel diplomát mehetsz utcaseprőnek vagy csövesnek?

Próbáltam minél jobban kifejteni a kérdést.

2013. dec. 9. 20:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
mert az okosnak vannak magával szemben elvárásai. egy okos ember nem érzi jól magát mondjuk egy alja szakközépiskolában,ahol tudja,hogy nem tud kiteljesedni. aki okos,az nyilván megpróbálja magából a maximumot tisztességesen kihozni,és erre van az egyetemen. én személy szerint nem örülnék ha csak egy okj-s valamim lenne, mert tudom,hogy diplomám is simán lehet,ami piacképesebb
2013. dec. 10. 09:14
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem,ha egy ember igazán okos és talpraesett is, akkor nem csak diplomával tud érvényesülni. Jó példa erre az apám, aki a semmiből épített egy vállalkozást. Nem járt egyetemre, sőt le sem érettségizett, mert olyan szegények voltak, hogy dolgoznia kellett. De iszonyatosan jó rálátása van a jogi és gazdasági dolgokra. Mindennek maga jár utána, mindennek utánaolvas, kérdez több helyen. Egész életében dolgozott, de azt csinálja, amit a szeret.
2013. dec. 10. 09:38
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül az orvosira gindolok. Hanem arra, hogy aki valóban tanulni akar,igazán magas szintű tudást szerezni, az nem azzal foglalkozik, hogy kik járnak még oda, hanem azzal, hogy minél több és jobb ismeretet magáévá tegyen.

Különben is, milyen beképzeltség, arrogancia, felsőbbrendűségérzet kell ahhoz, hogy valahova csak azért ne menjek, mert oda átlagosak járnak? Ez már több a sznobságnál. Ha lenne rá kifejezés, talán a szellemi dzsentri lenne az.

2013. dec. 10. 09:44
 14/22 anonim ***** válasza:

"Orvosira gondolsz? Oda is jár az átlag."

Amennyiben az átlagot a minimum 120-as IQ, és az a képeség jellemzi, hogy képes két hónapot szinte szociális kapcsolatok nélkül végigtanulni, akkor igen ide tényleg az átlag jár...

De szerintem kérdező, te csak egy frusztrált ember vagy, akinek nem fér össze az egójával, hogy valami oknál fogva nem tud bejutni egyetemre, és fúj mindenkire, aki pedig oda jár.

2013. dec. 10. 12:35
 15/22 anonim ***** válasza:

Tudod, az egyetem nem csak okosságról szól. Lehet, hogy számodra elkeserítőek a ponthatárok és mondjuk könnyű bekerülni arra a szakra, amit kinéztél. De egy könnyebb szakon is 2-3 szemeszter alatt kihullik a selejt, az orvosin meg még hamarabb és csak a töredékük fog végezni. Az egyetemi könyvtárban egy szinten szoktam tanulni az orvostanhallgatókkal. Hát, emberkínzás, amit velük művelnek. Lövésem sincs, hogy mit kell tanulniuk anatómiából, de nézni is rossz, hogy már a könyvön alszanak, mert annyira hullák, de még tanulniuk kéne... Embert próbáló szak, az biztos, ott nem igazán lehet ellébecolni, legalábbis én külső szemlélőként így látom.

Egyébként hiába vagy okos, olyan állásra, amihez egyetemi végzettség kell, nem fognak felvenni. Mert nincs egyetemi végzettséged. Szóval, ha ilyen jellegű vágyaid vannak, elvégezd az egyetemet, kapsz egy halom ösztöndíjat, helyezkedsz, és suli után már lesz munkád is. A selejtnek, ha el is végzik, nem lesz nyelvvizsgája, kapcsolatrendszere, mert azzal volt elfoglalva, hogy valahogy átbukdácsoljon félévről félévre.

Viszont pl. a bankszektorba nem feltétlenül kell diploma, oda elég egy középfokú nyelvvizsga, egy pénzügyi-számviteli ügyintéző és egy valutapénztárosi OKJ. Ha jól csinálod az értékesítést, eléggé tenyérbemászó vagy és tudsz nyalni a főnököknek, sokra viheted.

2013. dec. 10. 12:45
 16/22 anonim ***** válasza:
Ja, és persze saját vállalkozáshoz sem kell egyetemi diploma, ahhoz jó ötletek kellenek, kitartás és tőke. Az én apám is vállalkozó, olyan 20 év alatt jött be neki az, amit csinál. Most már nagyon jól fial a vállalkozása, viszont ő már nyugdíjas, tehát kicsit későn vágott bele, mert előtte gyűjtötte a tapasztalatot (és a pénzt) alkalmazottként. Meg persze amikor ő kezdte elég jó támogatásokat adtak arra, amit csinál. De még így is kellett felvennie jelzáloghitelt a házunkra. Ha belebukott volna, elúszik a ház és ott van két gyerekkel meg anyánkkal...
2013. dec. 10. 12:49
 17/22 A kérdező kommentje:
Én már egyetemen vagyok harmadévben. Az ilyen jellegű kérdések azért merültek fel bennem mert a mi évfolyamunkban 2 ember képes a logikus gondolkodásra mások csak seggelő művészek ezt én így látom, saját tapasztalat. Amúgy maga az egyetem még az orvosi egyetem is egy előre kitaposott út megadja az élethez úgymond a receptet( tanulsz-diploma-dolgozol- gyereket csinálsz meg valami) ha van egy intelligens ember akkor annak minek ez az előre meghatározott valami? Csak ez fura nekem az intelligens embernek minek? Miért traktálná magát ezzel? Hiszen intelligens.
2013. dec. 10. 16:59
 18/22 A kérdező kommentje:
Amúgy az orvosisok (ha már így megsértettem őket) ne csodálkozzanak ha sokat kell tanulniuk hiszen emberéletek lesznek a kezükben. Szerintem senki se bízna magát egy olyan sebészre aki épp hogy átbukdácsolt hat csúszással (de olyan gondolom nincs is). Aki emberi szervezetet a saját felelősségére akar csesztetni az tanulja is szét a fejét. Amúgy minimum 120-as IQval bárki képes végigtanulni 2 hónapot a szociális kapcsolatainak leépítésével együtt csak motiváció kell hozzá bár elég hülye aki erre adja fejét.
2013. dec. 10. 17:36
 19/22 anonim ***** válasza:

"Amúgy az orvosisok (ha már így megsértettem őket) ne csodálkozzanak ha sokat kell tanulniuk hiszen emberéletek lesznek a kezükben. Szerintem senki se bízna magát egy olyan sebészre aki épp hogy átbukdácsolt hat csúszással (de olyan gondolom nincs is). Aki emberi szervezetet a saját felelősségére akar csesztetni az tanulja is szét a fejét. Amúgy minimum 120-as IQval bárki képes végigtanulni 2 hónapot a szociális kapcsolatainak leépítésével együtt csak motiváció kell hozzá bár elég hülye aki erre adja fejét."

Amikor egyetemre mentem volt bennem némi idealizmus, és segíteni akarás az embereken. Ez most is megvan főleg azokban az egyébként elég ritka esetekben, amikor a kedves beteg hajlandó megadni a kölcsönös tiszteletet (és szó sincs pénzről, szigorúan csak tiszteletről). Az ilyen betegeket ingyen is gyógyítanám.

Amikor azonban megjelenik a kérdező típusú okoskodó bunkó, aki mindenkinél mindent jobban tud, mert véletlenül sikerült elvégeznie valami büfészakot, de egyébként két szalmaszálat nem tett keresztbe életében, és semmit nem csinált még önzetlenül... na ilyenkor jut eszembe, hogy a franc fog itthon sz.rért húgyért dolgozni, és az ilyen megalomán pökhendi fráterek seggét nyalni, nehogy bepereljen. Inkább kimegyek külföldre...

2013. dec. 10. 17:50
 20/22 A kérdező kommentje:
menjél... én leszarom a személyes véleményed, attól még hogy kritizálom itt az orvosisokat nem jelenti azt hogy szerintem nincs nagy agy közöttük aki letett valamit az asztalra de azt kell hogy mondjam hogy attól még hogy itt irogatsz meg mártírkodsz te is simán lehetsz olyan ember aki egy szalmaszálat nem tett még keresztbe vagy mittudomén attól még hogy végig seggeltél egy orvosit senki vagy simán lehetsz sz-r orvos a szakmád legalja
2013. dec. 10. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!