Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudok választani, hogy...

Nem tudok választani, hogy melyik szakon tanuljak tovább, anyagmérnök, gépészmérnök, vagy jogász?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem rokontudományok, és jogosan jöhetne a kérdés, hogy amilyen beállítottságú vagyok arra menjek, de igazából mindegyik érdekel egy picit és egyik sem igazából:D Sok olyat hallok, hogy nagyon sok jogász van, pofára, névre kaphat csak az ember munkát, de bátyám annak tanul és nagyon dícséri, emellett sok olyan pletyka terjed, hogy akkor simán megkereshető a ház, meg a bömbi, audi, stb. Mások a mérnökit javasolják és teljes így a kavalkád. Pl. szüleim azzal győztek meg picit, hogy nem jó, ha az ember egy üzemhez, vagy gyárhoz van kötve, mert bármikor megszűnhet, leépítések lehetnek és akkor a mérnök is az utcára kerül. Kérlek segítsetek, jöhet mindenféle érv, fizuról, elhelyezkedési lehetőségekről, ill. személyes tapasztalatok.:)
2013. dec. 8. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a mérnöki pályáról lebeszélnélek, mivel azt állítod, hogy egyik sem érdekel igazából. Rendes egyetemen nem lehet szerintem elvégezni úgy egy mérnöki szakot, hogy nem igazán érdekli az embert, amit tanul.
2013. dec. 8. 22:06
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

Azt azért tegyük hozzá, hogy mérnökként az ember nincs a gyárhoz kötve. Eleve leépítéseknél legutoljára a mérnökök (meg persze a vezetőség) maradnak. Mert szalag mellé bármikor találnak mást, de jó mérnököt nem találnak minden bokorban. A másik, hogy ha mégis kirúgnak, találsz vele más állást. De ha nem igazán érdekel, akkor ne kezd bele, mert nagyon megszenveded. Ez nem az a szakma, amit unalmában-jódolgában elvégez az ember.

A jogász meg jó lehet, ha be tudod nyalni magad jó helyre. Csak aztán jó hosszú legyen a nyelved!

2013. dec. 9. 06:28
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Nézd meg ezt a cikket!

[link]

Ez csak az átlag. Ha ügyes vagy, lehet ennél sokkal jobban is keresni. Az ügyesebbeknek azért a műszaki pályán is hamar összejöhet a bömbi...

2013. dec. 9. 06:40
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Ja, és ez a kezdőfizetés. 1-2 éven belül ez felmehet a másfélszeresére is.
2013. dec. 9. 06:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!:)

Köszönöm szépen a sok építő választ, ahogy elnézem eddig a mérnöki szakok állnak nyerésben a szavazatok alapján:D És mit gondoltok, ha már mérnök akkor anyag, vagy gépészmérnök a kettő közül?:) Pl. ha gépészre mennék, akkor szerintem CAD-es informatikusként szakosodnék, ha anyagmérnök akkor valami fémek, vagy polimer dolgok. Melyiknek van nagyobb jövője?

2013. dec. 9. 14:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor menj gepeszre, a szakosodast raersz kitalalni, ugyis tudsz gepeszrol is anyagtechnologiara szakosodni (fem es polimer is)
2013. dec. 9. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:

nem akarod megadni a bátyád elérhetőségét, már ha lenne kedve válaszolgatni a joggal kapcsolatos kérdéseimre

u.i.: potenciális joghallgató lány

2013. dec. 10. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!