Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 4 éve végeztem tanítóként az...

4 éve végeztem tanítóként az egyik neves főiskolán. Azóta próbálok elhelyezkedni persze teljesen eredménytelenül. Totál kivagyok, Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Pályakezdőként folyamatosan küldözgettem az életrajzomat az iskoláknak, de még válaszra sem méltattak.

Ha kaptam is választ mindig ugyanaz volt benne. "Köszönjük a jelentkezését, de mást választottunk... További eredményes munkakeresést." Na persze.

Nyaranta általában sűrűbben hirdetnek állást, de ugye már 4 év eltelt most meg már azért nem vesznek fel. Esélyem nem volt referenciát szerezni a kötelező gyakorlatokon kívül.

Ami a legjobban bosszant az meg, hogy olyan embereket látok tanítani akik totál sötétek voltak főiskolán, vagy egyáltalán nem is akartak tanítani.

Elég jó munkahelyem van fizetés szempontjából, de azt érzem itt semmit hasznosat nem teszek. Annyira szeretnék tanítani, nem tudom hogyan találhatnék így munkahelyet. Most lett volna végre egy "protekciós" állás, oda meg egy gyesről felvett anyukát vettek végül fel.

2013. nov. 25. 19:37
 1/6 A kérdező kommentje:
*visszament
2013. nov. 25. 19:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Most akkor van munkád, de más szakmában?

Figyi!

Én anno (na jó nem annyira anno, 2005-be végeztem matek-fizika tanárként az ELTE-n)

Én sem kaptam semmi munkát, simán takarítottam, sofőrködtem, meg minden "nem nőies" munkát vállaltam.

Aztán egyszer csak leesett.

Hány csoporttársam nem volt elég eszes, és ment magán tanárhoz!!!???

És hoppá! Elkezdtem hirdetni, magán vállalkozó lettem, és bár szabadidőmben (főleg éjjel) vállalok továbbra is takarítást és hasonló "ínyencségeket" 300-400-as órabérekért, de nagyrészt magán tanárként tengetem az életem.

2013. nov. 25. 19:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Van munkám, de teljesen más szakmában tevékenykedem. Szeretem ezt is, csak nem érzem magam elég hasznosnak. Imádok minden munkát amihez kell legalább egy kis kreativitás, de a jelenlegi munkahelyemen erre nincs szükség. Van itt egy iskola a közelben és sokszor látom, hogy mit dolgoznak, ismerős tanítók is mesélik, hogy szörnyű egy-két kollégájuk. És ez bosszant, hogy az ilyet felveszik "tanítani" aki meg tényleg szívvel-lélekkel csinálná, lenne is érzéke hozzá és szereti is a gyerekeket az meg rá van kényszerülve, hogy totál mást csináljon, mint a hivatása.
2013. nov. 25. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Féléves kérdésre akadtam. Tarts ki, előbb-utóbb eljön a te időd, küldözgesd csak az önéletrajzodat, illetve kérj személyes meghallgatást is az igazgatóknál, ahol mindezt elmondod, hátha pont benned látják meg a jövőt egy hirtelen keletkező üresedéskor.

De azért megjegyzem, hogy egy iskolában tanítani nem fenékig tejfel: sok munka, esetenként megaláztatás, pályakezdőként kevés pénz, kevés megbecsülés.

2014. ápr. 20. 14:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy találtál a kérdésre ennyi idő után, de köszönöm a válaszod, aranyos vagy!:) Tanítóként dolgozol egyébként? Tudom, hogy nem a legegyszerűbb munka, de az egyik legszebb úgy gondolom. Jelenleg nem aktuális már a téma, ahogy kiírtam a kérdést nem sokra rá kiderült, hogy babát várok úgyhogy az elkövetkezendő 1-2 évben megint nem fogok tudni elhelyezkedni.:) A tanításról úgy érzem le kell mondjak, viszont gondolkodom, hogy magán úton belekezdek valami hasonló dologba...
2014. ápr. 20. 21:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor most egy sokkal szebb fordulatot vesz az életed. Az az 1-2 inkább legyen három babázással töltött év, használd ki. Sok boldogságot!

Én gimnáziumban tanítok egyébként.

2014. ápr. 20. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!