Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit szoktatok tanulni? Ha...

Mennyit szoktatok tanulni? Ha nem sikerült megtanulni délután a másnapi anyagot szoktál éjjel is tanulni?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Általában nem másnapra készülök, hanem fokozatosan, amit épp tanultunk, aznap elmélyítem. Így sosem volt példa arra, hogy utolsó pillanatban hajnalig kellett volna tanulnom. Este 10 után én már használhatatlan vagyok ilyesmire, és tudom magamról, hogy muszáj aludnom 8 órát, hogy ne legyek zombi másnap, így a mai napig, 19 évesen is lefekszem aludni 10-kor, ha másnap órám van reggel. Soha nem tanultam még este 8 után, ennek ellenére 12 évig voltam kitűnő.
2013. nov. 18. 20:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Tanulni ? én sose szoktam tanulni...ember ! kitalálták a puskát is. csak mondom....
2013. nov. 18. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Max 1 órát naponta.. Nekem több idő nem kell rá :)
2013. nov. 18. 21:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Na jó de ha felelni kell ott nincs puska.

Huu nekem egy tételre vagy 1 anyagra is 3-4 óra kell hogy másnap tudjam.

Én van hogy hajnali 1-2ig is tanulok és 5kor kelek, állandóan fáj a fejem, meg fáradt vagyok, de nekem máshogy nem megy,és olyan rossz:(

2013. nov. 18. 22:02
 5/6 anonim válasza:
100%
Feküdj le korábban! Azért nem tudsz hatékonyan tanulni, mert teljesen ki vagy fáradva. Pihend ki magad rendesen.. Ha meg tudod, hogy nem feleltek valamiből, akkor arra ne tanulj. Vagy csak felületesen.
2013. nov. 18. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbálj meg ezesetben kis szüneteket beiktatni a tanulásba! Írd meg a házikat, majd pihenj egy 20 percet, csinálj valami mást, ami kikapcsolja az agyadat. Utána tanulj 30-40 percet, és tarts 10 perces szünetet. Ilyen stratégiával valószínűleg sokkal hamarabb megjegyzed az anyagot, ismerek olyat, aki egyik pillanatról a másikra kezdett szünetekkel tanulni, és az addigi 3-4 órás tanulás sokkal rövidebb ideig tartott így. És közben a szünetekben elintézheted az egyéb feladataidat (takarítás, segítség otthon, stb), így el sem csúszol.
2013. nov. 19. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!